Så gör du Gränna GK

gränna gk

I småländska Gränna väntar mycket mer än bara polkagrisar.

Gränna är en småländsk idyll några mil från Jönköping och staden är utan tvekan mest känd för sina polkagrisar. Det var nämligen här de började tillverkas av Amalia Eriksson under 1800-talet. I dag finns det mängder med polkagriskokerier i staden och det har länge varit ett populärt resmål, speciellt under sommartid. 

Ta färjan till Visingsö

Men det är fler saker än polkagrisarna som lockar hit turister. Härifrån utgår också färjetrafiken till Visingsö. Ön passar perfekt för en dagsutflykt och här finns massor att göra. Hyr en cykel och njut av landskapet, åk remmalag eller besök någon av alla fornlämningar och ruiner.

Golfupplevelse i toppklass

Gränna GK är en av de absolut bästa banorna i södra Sverige. Här spelar du 18 hål i fantastisk natur. Banan är av skogskaraktär i slottsmiljö och har faktiskt anor från 1600-talet. Man brukar tala om att varje hål har sitt eget rum, och så är det verkligen här. Inget hål är det andra likt och man möts ofta av ondulerade greener och väl tilltagna fairways.

Dynamisk greenfee

På Gränna Golfklubb tillämpas en dynamisk greenfee, vilket kort och gott betyder att man får en lägre greenfee och man kan tänka sig att spela på något mindre ”populära tider”. Lägsta priset för en senior är endast 370 kronor, inte illa för en bana av den här kalibern.

Golfpaket på Västanå Slott

Golfklubben ligger precis vid vackra Västanå Slott cirka fem kilometer söder om Gränna. 

Västanå Slott har tillsammans med klubben satt ihop flera förmånliga golfpaket. Här kan man till exempel välja mellan att bo i grindstugan, i flygelbyggnaden eller i en flådig svit på slottet. Oavsett vad du väljer ingår en greenfee, ett glas mousserande före maten, trerättersmiddag och frukostbuffé i ditt paket.

Golfcamping på klubben

Det finns också möjlighet för golfcamping på klubbens anläggning. Totalt finns det åtta uppställningsplatser med tillgång till el för husvagn och husbil. Perfekt för dig som vill ha extremt nära till första tee.