Norrlands bästa golfbanor

norrland golfbanor

Det finns många bra golfbanor uppe i norr. Här är några favoriter som är väl värda ett besök när golfsäsongen drar igång igen.

Veckefjärdens GC

I hjärtat av Höga Kusten ligger fina Veckefjärdens GC. Det här är en riktigt naturskön golfbana med stora variationer från öppna landskap till skog. Mästerskapsbanan anses vara en av de allra bästa i hela Norrland. Varva golfen med lite padel, god mat på restaurangen och avkoppling på det fina hotellet. Här övernattar du nämligen med golfbanan som närmsta granne. Vad passar egentligen bättre än att starta dagen med en god frukost för att sedan traska ut och avnjuta lite härlig golf på morgonkvisten?

Bodens GK

Bodens GK är faktiskt en av Sveriges äldsta golfklubbar. Den grundades redan på 1940-talet. Den ligger otroligt vackert till i Sävast vid Luleälvens strand. Banan har en skogskaraktär och är både varierande och utmanande. Banan strax utanför Boden har under många år ansetts vara en av Norrlands allra bästa. Under sommarmånaderna kan du dessutom spela golf här dygnet runt, när midnattssolens sken lyser upp banan.

​​Skellefteå GK

Golfklubben i Skellefteå bildades 1969 och lockar mängder med golftokiga spelare varje år. Här finns totalt 27-hål fördelade på tre niohålsslingor. Banan har en trevlig skogs- och parkkaraktär och det finns dessutom många fina övningsområden för dig som vill slipa på formen. Banan och anläggningen håller väldigt hög klass och är väl värd att besöka om man har vägarna förbi.

Bjurholms GK

Bjurholms golfklubb ligger drygt en timme väster om Umeå. Det här är en trevlig golfklubb med väldigt vacker natur. Den storslagna naturen och banans klassiska brittiska stil gör detta till en riktigt bra golfupplevelse. Här möts du av långsluttande kullar, spännande bandesign och greener som alltid håller hög klass. Klubben kallar faktiskt sig själva för “Västerbottens Gleneagles” då tankarna lätt förs till den klassiska och världsberömda banan i Skottland.