Här är våra favoriter bland Irlands golfbanor

golfbanor på irland

Irland är ett land som är starkt förknippat med golf. Därför finns det också mängder med golfbanor som håller absolut toppnivå. Här är några av våra absoluta favoritbanor som du bara måste testa.

Old Head Golf Links – Kinsale

På sydöstra Irland i County Cork ligger golfbanan Old Head Golf Links. Den spektakulära banan, som har Atlanten runt sig på alla sidor, är en otrolig naturupplevelse där havsvindarna gör banan till en rejäl utmaning för alla typer av spelare.

Lahinch Golf Club – Lahinch

På västra Irland ligger staden Lahinch. Staden är inte bara en fristad för surfare, utan också för golfentusiaster från hela världen. Banan ligger otroligt vackert till vid kusten och är rankad som en av de 50 bästa i världen. Lahinch Golf Club öppnade redan 1852 och har sedan dess blivit en stor favorit bland golfare på alla nivåer.

Ballybunion Golf Club – Kerry

I mysiga Kerry ligger denna majestätiska bana. Den är konsekvent rankad som en av de bästa banorna i världen. Här bjuds du på en magisk utsikt över Atlanten och en spelupplevelse utöver det vanliga. Banan öppnade redan 1893 och är en rejäl utmaning där vinden är i spel på nästan varenda hål. 

Portmarnock Golf Club – Dublin

Portmarnock ligger strax norr om Dublin, nästan bara ett stenkast från huvudstadens flygplats. Banan slingrar sig fram längs den vackra kustlinjen och är en av de stora höjdarbanorna på Irland. Här får du en pittoresk vy över kusten och en varierande bana som bjuder på hög kvalitet och spännande utmaningar. Banan har också ett väldigt trevligt golfhotell med allt du behöver för en fantastisk upplevelse.

The Country Sligo Golf Club – Rosses Point

Denna världsberömda golfbana i Rosses Point erbjuder en utmärkt utmaning för alla typer av golfare. Den har den traditionella links-layouten och är designad av Harry Colt. Här används de naturliga konturerna av det dyntäckta landskapet på ett imponerande sätt. Slutresultatet är en bana fylld av böljande fairways, upphöjda utslagsplatser och varierande golfhål av högsta kvalitet.

Mer från Golfbanor