Här är Gotlands bästa golfbanor

gotland golfbanor

Härliga Gotland har blivit en väldigt populär semesterö som lockar mängder med folk varje år. Här finns också gott om spelvärda golfbanor så det är absolut värt att packa med golfbagen om du ska hit. Här är tre av våra favoritbanor på ön.

Visby GK

Visby GK är inte bara Gotlands bäst golfbana, det är också en av hela Nordens bästa banor. Och det är inte speciellt svårt att förstå varför. 18-hålsbanan håller hög europeisk klass och är otroligt naturskön. Den är belägen på vackra Kronholmen och slingrar sig längs med den gotländska kusten. Här får du garanterat en golfupplevelse utöver det vanliga, men också en fantastisk helhetsupplevelse. Vill du övernatta här så finns det ett boende som verkligen sticker ut. Du kan nämligen bo i det mysiga fyrhuset med anor från 1800-talet. Från fyrhuset får du en oslagbar utsikt över Östersjön, Karlsöarna och Västergarns Utholme. Låter inte alls dumt va?

Greenfee: från 900 kronor

Slite GK

Slite GK är kort och gott en fantastisk bana i vacker gotländsk miljö. Banan är belägen på norra delarna av Gotland och bjuder på en härlig och varierande utmaning. Banan är ritad av Peter Nordvall som verkligen har sett till att naturen utnyttjas på ett fint sätt. Klubben håller just nu på med ett omfattande projekt med ombyggnationer på banan, och när det är klart kommer banan vara i ännu bättre skick.

Greenfee: från 350 kronor

När GK 

När GK är en 18-hålsbana som ligger på Gotlands östkust. Här spelar du golf i en trivsam och avslappnad miljö. Du får dessutom en klassisk gotländsk upplevelse. Banan ligger nära havet vilket gör att vinden och det karga gotländska landskapet gör sig tillkänna under en runda golf. Här kan du dessutom nästan spela golf hela året runt. Närheten till Östersjön skapar optimala förutsättningar för en lång golfsäsong och endast enstaka frostnätter kan sätta stopp för att svinga loss året runt. Positivt är att det är relativt billigt att spela på När. Under lågsäsongen kostar det så lite som 260 kronor för en runda.

Greenfee: från 260 kronor