Här är årets golfklubb 2022– enligt Golfjournalisterna 

årets golfklubb Hagge gk

På denna snart 60-åriga klubb, mellan Ludvika och Smedjebacken, blir man alltid sedd. Alla hejar på alla och många vittnar just om det varma och personliga bemötandet.”

”Glädje, gemenskap och kvalité är Hagge Golfklubbs ledord. På denna snart 60-åriga klubb, mellan Ludvika och Smedjebacken, blir man alltid sedd. Alla hejar på alla och många vittnar just om det varma och personliga bemötandet.” Så lyder motiveringen från Golfjournalisterna som utsett Hagge GK till årets golfklubb 2022. Golfjournalisterna är en förening som bildades 1976 och dess medlemmar producerar golfrelaterat material i olika medier.

Klubben bildades 1963

Hagge Golfklubb ligger strax utanför Ludvika i Dalarna. Klubben bildades 1963 och hette då Västerbergslagens golfklubb. De första nio hålen invigdes den 1 augusti 1964 och banan designades av Nils Sköld. 

Namnbytet till Hagge Golfklubb skedde år 1970. I början av 1990-talet byggdes banan ut med ytterligare nio hål och i samband med detta byggdes också klubbhuset ut. 

Stor satsning på ungdomssidan

Under senare år har klubben fortsatt utvecklas och ta nya steg. Klubben har framförallt gjort en större satsning på ungdomssidan. 2010 anställdes en pro som prioriterar utvecklingen på ungdomssidan. Totalt finns cirka 100 juniorer i träning året om. 

Byggt padelbanor och golfstudio

Klubben har också satsat på att utveckla anläggningen och det viktiga vid sidan av golfen. Sedan 2017 har man bland annat byggt ut och renoverat restaurangen, byggt nya stugor och ökat antalet platser för besökare med campingfordon. Dessutom har man byggt padelbanor och en golfstudio.

Varje år arrangerar klubben den populära tävlingen Hagge Open. Tävlingen lockar många deltagare och har funnit i över 40 år. Ett annat årligen återkommande inslag på golfklubben är Golfveckan. Golfveckan lockar över 1000 deltagare där alla pengar oavkortat går till cancerforskningen.