Grönhögen LinksGolf Öland – Sveriges St Andrews

Drömmer du om att spela på St Andrews? På Öland finns ett betydligt mer prisvärt alternativ!

När Pierre Fulke designade Grönhögen GK i början av 2000-talet hämtade han inspiration från en av världens mest kända golfbanor, St Andrews i Skottland. Nu för tiden heter den öländska banan LinksGolf Öland och du kan verkligen se likheterna med den klassiska skotska banan på de ondulerade greenerna och torvade bunkrarna. LinksGolf Öland är faktiskt en av bara två äkta linksbanor i Sverige. Linksbanor brukar i allmänhet byggas på sandiga kustland som skapar en fastare spelyta än vad det är på park- och hedbanor.

Greenfee

På LinksGolf Öland tillämpas en så kallad rättvis greenfee. Det vill säga samma pris för alla under alla dagar. För 650 kronor spelar du oavsett dag och då ingår både vagn och banguide.

Har du mycket kräm i benen? Då kan du slå till på en dagsgreenfee för 975 kronor. Då spelar du nämligen hur mycket golf du vill under en hel dag. Bra va?

Boende

Banan ligger väldigt vackert längs kusten på södra Öland där magiska vyer väntar. Efter en runda golf kan det vara skönt med lite avkoppling. Här bor du bekvämt antingen på hotellet eller i stugorna vid golfbanan. På klubben finns det också möjlighet till extra avkoppling i form av bastu och relax.

Klubben har satt ihop flera smarta golfpaket för dig som vill njuta av Öland lite extra. Här finns paket där du kan välja mellan allt från en dags golf, övernattning och middag till longstay-paket som inkluderar spel och boende i en hel vecka.

Mat och dryck

Klubbens restaurang ser till att du varken går hungrig eller besviken. Här serveras god, vällagad mat både till lunch och middag. 

På södra Öland, i närheten av Grönhögen, finns också flera andra mysiga restauranger. Passa på att ta ett stopp på Kvarnen i Grönhögen. Restaurangen ligger precis intill Kalkbrottet och här serveras pizzor i toppklass.