Fyra spelvärda banor i Halland

halland golf

På västkusten finns gott om bra golfbanor och många av dem hittar man i Halland. Ska du åka på semester hit rekommenderas varmt att du packar med golfklubborna. Här är fyra banor i Halland som kanske inte får de största rubrikerna, men som bjuder på spännande golf.

Harabäckens GK

Harabäckens Golfklubb ligger ligger strax utanför Varberg. Här möts du av en trevlig klubb med en otroligt välskött och även utmanande bana. Banans tolv första hål är både roliga och varierande med inslag av skog och park. På de sista sex hålen ställs du för en mer flack utmaning med mer vatten i spel. Här är faktiskt banan öppet året runt med ordinarie sommargreener, så länge det är barmark.

Greenfee: från 450 kronor

Ullared Flädje GK

När du hör Ullared förs förmodligen tankarna till det populära lågprisvaruhuset Gekås. Men i Ullared kan man spela golf också – och bra sådan. På Ullared Flädje finns en naturskön 18-hålsbana som bjuder på härlig variation. Här möts du både av golfhål med smal fairway och golfhål med mer öppen spelväg. Banan bjuder dessutom på fantastiska vyer med mycket grönska.

Greenfee: från 400 kronor

Falkenbergs GK

I den härliga sommarstaden Falkenberg bjuds det självklart också på härlig sommargolf. På Falkenbergs GK finns 27 genomtänkta hål i vacker skogsmiljö. Banan är känd för att hålla bra skick oavsett väder och vind. Hålen är varierande och kan vara en utmaning även för den mer rutinerade golfaren. Banan ligger otroligt vacker till och i klubbhuset kan du efter rundan njuta av en god lunch samtidigt som du blickar ut över banan.

Greenfee: från 450 kronor

Klosterfjordens GK

En bit norr om Varberg hittar vi fina Klosterfjordens Golfklubb. Här möts du av en golfbana med klassisk seaside-karaktär belägen vid Viskans utlopp i havet. På grund av närheten till havet gör sig vinden ofta påmind i spelet, vilket gör det till en rolig utmaning. I övrigt är banan ganska platt och öppen. Golfklubben bildades så sent som 1997 och är sedan dess under ständig utveckling.

Greenfee: från 400 kronor