Därför är camping och golf en perfekt kombination

golf camping

Sommaren smyger sig på med stormsteg vilket innebär att även campingsäsongen närmar sig. Det finns mängder med bra campingplatser med närhet till bra golf. Här är några av våra favoriter.

Borstahusen Camping

Landskrona GK är ett populärt alternativ när det kommer till golf i Sverige. Klubben har två högklassiga 18-hålsbanor, Hillersborg och Erikstorp, som bjuder på härliga utmaningar och vacker utsikt över Öresund och Ven. 

Alldeles intill golfklubben ligger Borstahusen Camping. Anläggningen invigdes 2015 och här finns totalt 183 campingtomter och 63 stugor. Campingen håller hög standard och här finns dessutom en spa-anläggning med havsutsikt. Med Borstahusen som utgångspunkt har du runt 70 banor inom en timmes bilfärd. Inte alls illa för den golftokige campinggästen.

Isberg Mountain Resort

Isabergs GK i Småland har länge ansetts vara en av hela Sveriges bästa banor. Golfklubben har två 18-hålsbanor med varierande design. Banorna slingrar sig fram i de småländska skogarna och bjuder på vackra vyer över Hammarsjön och Nissan. 

I närheten av golfklubben ligger populära Isaberg Mountain Resort. Här finns 72 campingtomter och 72 stugor för dig som vill koppla av med bra boende, mat och golf. Isberg Mountain Resort erbjuder dessutom mer än bara möjlighet till bra golf. Här kan du också hyra kanot, gå vandringsled, köra mountainbike och mycket annat.

Kronocamping Saxnäs

Öland är ett riktigt campingmecka och lockar varje år tiotusentals glada semesterfirare. På ön finns många campingar att välja på, en av de mest populära är Kronocamping Saxnäs. Här finns över 500 campingplatser och runt 50 stugor. På campingen anordnas aktiviteter som danskvällar, fotbollsgolf, beachvolley och annat kul som passar hela familjen. Campingen ligger precis vid havet vilket passar utmärkt för lata dagar på stranden under varma sommardagar.

Alldeles i närheten ligger Saxnäs Golfbana. Det är en utmanande park- och skogsbana som bjuder på fantastisk utsikt mot Ölandsbron. Kronocamping Saxnäs har bra golfpaket för dig som vill kombinera camping och golf. Dessutom finns det flera andra bra golfbanor i närheten på Öland för dig som vill testa på spel på andra banor.