Björklidens GK – en av världens nordligaste golfupplevelser

Björklidens GK

Spelar man verkligen golf norr om polcirkeln? Jodå, Björklidens GK har öppet dygnet runt under högsäsong.

Hela 25 mil norr om polcirkeln, vackert inbäddad bland fjäll och storslagna vyer, ligger en av Sveriges absolut häftigaste golfbanor. Björklidens Golfklubb bjuder minst sagt på en upplevelse utöver det vanliga. Här möts du av en arktisk upplevelse där du spelar golf med Abisko och häftiga Lapporten i bakgrunden.

När klubbens niohålsbana stod klar 1989 var det världens nordligaste golfbana. Det kan man dock inte titulera sig längre då Tromsö GK i Norge numera är den nordligaste 18-hålsbanan i världen.

Öppettider

Med tanke på det geografiska läget bjuder kanske inte Björkliden på flest speldagar om året. Det kompenserar man dock genom att ha öppet dygnet runt under högsäsongen. Tack vare midnattssolen kan man faktiskt spela pegga upp här mitt i natten om man vill. Att spela golf i midnattssol är en upplevelse du förmodligen aldrig kommer att glömma. Läs mer om midnattsgolf.

Medlemskap i Björkliden

Då Björklidens Golfklubb samarbetar med Golfstar får man som medlem tillgång till alla Golfstars 19 banor i Stockholmsregionen. Björkliden ansvarar för klubbverksamheten på Bromma GK och Bodaholm Golf där det ständigt är mycket på gång.

Tävlingar

Sugen på att testa vingarna och tävla? Då finns det knappast en bättre plats än Björkliden. Förutom häftiga upplevelser och vyer anordnar klubben många roliga tävlingar under året. Med tanke på samarbetet med Golfstar kan du som medlem delta i Race to Bodaholm. Det är en säsongsfinal som man kvalificerar sig till via goda resultat i andra klubbtävlingar.