4 spelvärda golfbanor i Närke

golfbanor i närke

I Närke finns det gott om bra och spelvärda golfbanor. För bara några hundralappar kommer du garanterat få en fin golfupplevelse. Här är fyra av våra favoritbanor!

Örebro City Golf & CC

Mitt i Örebro hittar vi denna toppmoderna anläggning. Här finns hela 45 spännande golfhål fördelade på två 18-hålsbanor och en pay & play-bana. Gustavsviks-banan är en utmanande parkbana med skiftande karaktär och Mosjö-banan har högklassiga greener och breda fairways. Här får du dessutom otroligt vacker utsikt över Närskeslätten med Kilsbergen som reser sig ståtligt i bakgrunden. Klubben har också nyligen investerat i två padelbanor om man känner att man är sugen på lite annan bollsport efter en runda golf. Banorna ligger i inte långt ifrån Örebro centrum vilket gör att du kan passa på att övernatta på hotell och ta del av stadens puls på kvällarna.

Greenfee: från 445 kronor

Karlskoga GK

Karlskogas golfklubb är en naturskön anläggning som håller hög klass. Här finns 27 fina golfhål som i kombination med bra träningsområden och en restaurang som gör ett besök här till en riktig toppenupplevelse. Klubben har tre mysiga stugor för uthyrning samt husvagnsparkering om man känner att man vill övernatta och spela mer än en dag.

Greenfee: från 400 kronor

Askersunds GK

Askersunds Golfklubb har länge rankats som en av distriktets bästa golfbanor. Flertalet av hålen går längs Vätterns strand vilket verkligen sätter sin prägel på golfbanan. Banan bjuder på utmaningar både för nybörjaren men också för den mer rutinerade golfaren. Naturupplevelsen du får här med utsikten över norra Vättern är svårslagen. En riktig höjdpunkt här är hål nummer 16 som anses vara ett av de 100 bästa golfhålen i Sverige. 

Greenfee: från 500 kronor

Kumla GK

Kumla GK är en lätt kuperad och omväxlande parkbana med inslag av lövskog. Den löper runt Nordsjön vilket bjuder på både fina vyer och utmanande golf. Det här är en bra utmaning för alla typer av golfare, men kanske i första hand medelgolfaren. Efter en golfrunda här kan du med gott samvete avnjuta en lunch på golfrestaurangen som har fin utsikt över hål 1 och 18.

Greenfee: från 300 kronor