Mirakelprylen som mjukar upp din sving

Flowlife massagepistol
Annonssamarbete

Efter en dag på golfbanan är det inte helt ovanligt att man känner sig stel i kroppen. Axeln har burit en tung bag, benen har gått många steg på fairway (eller i skogen…) och höftpartiet har roterat ett antal gånger i svingarna. Flowlifes senaste innovation för massage och återhämtning är massagepistolen Flowgun One, framtagen för att möjliggöra och underlätta i ett aktivt liv.

Fördelarna med massage för en golfare är många. Till exempel kan det bidra till att förbättra prestationen, då kroppen blir mindre stel, påskynda återhämtningsprocessen, så att du snabbt är redo för att ställa dig på tee igen, minska risken för skador, och öka blodcirkulationen.

Positiv inverkan på kroppen

Smärta och stelhet kan snabbt och enkelt reduceras med massage. En kropp som gör mindre ont och är mindre stel tenderar såklart att prestera bättre på golfbanan (om det inte är klubbans fel förstås). Massage sägs ha stor positiv inverkan på kroppen. Genom att förebygga och lindra muskelvärk, motverka stress, stärka immunförsvaret och öka blodcirkulationen är metodens användningsområden många.

Flowgun One är en ergonomisk och kraftfull massagepistol, omsluten av ett gummerat aluminiumhölje för perfekt känsla och kontroll, som ger dig perfekt grepp vid behandling av svårnådda områden. Den behagliga storleken tillgängliggör fler massagestunder och underlättar för längre massagesessioner. Kombinationen av 3200 RPM och 12 millimeters slaglängd bidrar till en helt ny massageupplevelse.

För Henrik Nyström, hobbygolfare, projektledare och operativt ansvarig på Flowlife, är Flowgun One en räddare i alla lägen.

– Vi ville skapa en produkt som kan göra allt, en produkt som tillgängliggör massage i folks vardag. Förutom att den alltid är redo att användas, är den dessutom lätt att ta med sig. Med imponerande egenskaper, extrem kraftfullhet och elegans är det en massagepistol som tickar i alla boxar.

Massagepistolen kan med sina åtta medföljande massagehuvuden användas som komplement till avkoppling och i uppvärmning eller återhämtning.

– Flowgun One är menad att möjliggöra ett aktivt liv. Ibland kan man uppleva att man har ett aktivt mindset men att kroppen begränsar en. Vår vision är att hjälpa till med dessa begränsningar. Vi vill möjliggöra drömmar, förklarar Henrik.

Massagehuvudet ”Metal hammer” är med sin kylande upplevelse perfekt för stora muskelgrupper.

Förebygger skador

Traditionellt sett har massage varit en återkommande återhämtningsmetod. Massage hjälper bland annat till med att få igång blodcirkulationen och löser upp knutor och spänningar.

Massagen som Flowgun One svarar för lämpar sig för såväl stora och små muskelgrupper som mer specifik triggerpunktsbehandling. Den har även varit till betydande hjälp för de som dragits med slitsamma skador.

– Vi har flera kunder som haft ont och som upplever att det blivit bättre när de använt en massagepistol, det är vi väldigt glada för.

Henrik anser att kontinuitet är nyckeln till en bra återhämtning.

– Innan, under och efter – massage är tacksamt i alla lägen. Dels finns de fysiologiska fördelarna, det vill säga vad det gör för kroppen. Vad gäller den psykologiska biten ger Flowgun One möjlighet till en stund av lugn och ro, där återhämtningen får ta den plats den förtjänar i vår intensiva vardag.

Eftersom massagepistolen är så pass behändig och smidig får den enkelt plats i golfbagen, vilket gör det lättare att få in massage som rutin.

– Du kan känna dig stel innan du slår ut, ha en gammal skada som strular eller behöva få igång dina muskler och leder inför en runda. Så fort man upplever att man känner sig begränsad av sin kropp, det är då Flowgun One finns där för att hjälpa en på traven.

Mer från annonssamarbete