Här spelar du golf i två län på samma runda

Orresta Golf & Konferens. Hål 14.
Annonssamarbete

Mellan Enköping och Västerås ligger Orresta Golf & Konferens som på senare tid gjort flera satsningar. Här finns en stor lounge, hotell med 30 dubbelrum och en varierande 18-hålsbana som spelas i två län. ”Ibland undrar vi vad vi gjorde innan loungen fanns”, säger Christopher Johansson, ägare och vice vd.

Orresta Golf & Konferens ligger inbäddad i en lantlig herrgårdsmiljö med utpräglad bykänsla. Här finns bland annat fyra hotellbyggnader med 30 dubbelrum och fem konferensrum med plats för 130 konferensgäster i det största.

– Vi har hela tiden vuxit och fortsätter att växa med fler gäster. När banan är stängd på vintern går vi in i en konferensperiod, berättar Christopher Johansson som äger och driver Orresta GK ihop med sin far Christer Johansson.

Golfpaket på Orresta

Boende, frukost, en greenfee och en läcker trerättersmeny, signerad köksmästare Anna Pettersson, inryms i Orrestas golfpaket för 2024. Christopher berättar hur det brukar gå till från incheckning:

– Oftast kommer gästerna direkt till lunchserveringen och spelar golf på eftermiddagen. Sedan slår man sig ner på uteserveringen, tar något gott att dricka och kanske väntar in resten av sällskapet. Därefter badar man bubbelpool eller klär om på rummet inför middagen.

Läs mer och boka här

Perfekta hänget med gänget

I huvudbyggnaden ligger en stor lounge på över 200 kvadratmeter. Här finns flera soffgrupper, ett biljardbord, darttavlor och en öppen spis.

– Vi har haft loungen i två säsonger nu och ibland undrar vi vad vi gjorde innan loungen fanns, för den har öppnat upp så många nya möjligheter. Vi kan ha öppet sent och det är ett perfekt ställe för häng med gänget efter middagen eller för mingel med fördrink.

Loungen är ett perfekt ställe för häng efter middagen eller fördrink vid baren.

Snart är även en nyrenoverad bastu klar med fönster ut mot 18:e green.

– Bubbelpoolerna har vi haft länge, men nu med bastun blir det ett stort lyft och ännu mer häng i relaxen, tror Christopher.

Golf i Västmanland och Uppland

Orresta GK bjuder in till golfspel på en 18-hålsbana där en å rinner rakt igenom.

– Det roliga med banan är att den är varierande. De första nio hålen är av parkkaraktär och de avslutande nio av skogskaraktär. Den är byggd för att vara förlåtande för spelare med högre HCP och lite mer utmanande för spelare med lägre HCP. Länsgränsen går vid Sagån så vi har 15 hål i Västmanland och tre hål i Uppland.

Orresta GK:s 18-hålsbana beskrivs som en varierande bana med olika karaktär under spelets gång.

Avslutningsvis berättar Christopher om den familjära stämningen som råder på Orresta GK:

– Det är viktigt för oss att vara hjälpsamma och ro om våra gäster den tiden de är här. För oss är den här familjära känslan väldigt speciell, som jag och pappa byggt upp, och vår personal anammar den andan.

Läs mer: Om Orresta Golf & Konferens