Därför är The Grand Open Sveriges roligaste golftävling

Annonssamarbete

The Grand Open är en årligen återkommande höjdpunkt för företagsledare. Här hittar du bilderna från årets tävling – och vi har tagit ett snack med arrangören Sebastian Medlock.

Sebastian Medlock

I slutet av augusti samlades runt 130 företagsledare på Wermdö Golf & Country Club för att delta i den årliga tävlingen The Grand Open. 

– Det var jättelyckat. Både spelare och sponsorer var väldigt nöjda och då är jag också nöjd, säger grundaren Sebastian Medlock.

The Grand Open är en tävling där företagsledare får möjlighet att dels spela golf, men kanske framförallt chansen att knyta kontakter och nätverka med andra ledare. På varje hål finns sponsorer som inför tävlingen bjudit in sina viktigaste kunder. När tävlingen arrangerades på Wermdö Golf & Country Club var det 21:a gången i ordningen tävlingen gick av stapeln.

Lottar ut hela prisbordet

The Grand Open är som det låter en tävling, men fokuset ligger inte på själva tävlandet. Därför har man bland annat ändrat konceptet kring prisbordet.

– Man lottar ut hela prisbordet just för att det ska bli mer avslappnat ute på banan. Folk släpper lite på tävlandet och det blir mer fokus på att nätverka och att ha trevligt. Golf är världens vackraste sport när man är ute i rätt sällskap och bara kan njuta av umgänget. Det är det som är grunden i Grand Open, att man ska ha kul tillsammans, säger Sebastian.

Fokus på företagsledare

Sebastian Medlock drev i början av 2000-talet Stockholms golftidning. Det var då idén till Grand Open föddes.

– När jag hade golftidningen var jag med och arrangerade en annan tävling där det var mycket företag men också en hel del kändisar. Jag kände där och då att jag ville fokusera mer på företagsledare och det var då jag kom på idén till Grand Open.

“Tycker fortfarande det är väldigt kul”

Tävlingen har varit en återkommande höjdpunkt de senaste 21 åren, och det är nog ingen omöjlighet att den kommer pågå minst lika många år till.

– Det som driver mig är dels att jag fortfarande tycker att det är väldigt kul. Jag har väldigt mycket utländska gäster och sponsorer som flyger in. Det är kul att man får något tillbaka när folk är nöjda. Folk ringer och frågar hur man kan vara med i tävlingen, då driver det sig lite av sig själv också, säger Sebastian.

Med sin långa bakgrund som golfare och tävlingsarrangör tycker han framförallt att en sak är extra viktigt när man anordnar en tävling.

– Jag tycker det är viktigt att man har något efter själva tävlingen så att alla tycker det är kul, oavsett hur det har gått i golfen. Det kan vara en middag eller någon annan tillställning som gör att deltagarna vill stanna kvar på prisutdelningen och efteråt.

Historiskt event på Irland

I slutet av oktober bryter nu Sebastian Medlock och The Grand Open ny mark. För första gången kommer det hållas ett Grand Open-event utomlands med både svenska och utländska entreprenörer. Eventet kommer att hållas på spektakulära Old Head Golf Links på Irland och det tog inte lång tid innan alla platser var slutsålda. Likt den svenska tävlingen kommer det att bli en härlig kombination av golf, nätverkande samt mat i toppklass.

– Det blir en exklusiv matupplevelse med skaldjur på Ballinacurra House. Menyn sätts ihop av svenska stjärnkocken Nils Molinder tillsammans med två av Irlands mest framstående kockar.

Läs mer om The Grand Open här.

Läs mer om Wermdö Golfklubb.

Deltagarbilder