Så tar du hand om din golfutrustning

rengöring golfutrustning Foto: Unsplash

Att ta hand om sin golfutrustning är A och O. Men hur ska man egentligen göra för att hålla klubborna i bra skick? Här är några bra tips som hjälper dig ute på banan.

För att få ut maximalt av sin utrustning är det viktigt att man sköter om den. Ett rent klubbhuvud gör det lättare för dig att få bra och ren bollträff, samtidigt som du får mer spinn på bollen. Dessutom ökar livslängden på klubborna och risken för att de rostar minskar betydligt.

Använd borste och handduk

Det finns två redskap som alltid är bra att ha i bagen: Kombinerad stål- och nylonborste och handduk. Det är inget konstigt att klubborna blir smutsiga när du spelar golf. Därför är borsten väldigt effektiv att använda för att göra rent klubbhuvudet och skårorna i bladet efter slagen. 

Efter att du använt borsten är det bra att använda en golfhandduk att torka av klubban med. Gör man den är proceduren efter varje slag så kommer klubborna hålla sig rena hela rundan lång, samtidigt som du ökar chanserna till bättre bollträff.

Det kan också vara bra att göra rent klubbornas grepp då och då. Fästet blir sämre om greppet är smutsigt och du rengör enklast med lite vatten och såpa för bättre grepp.

Impregnera golfskorna

Golfskor är inget måste när man ska spela golf, men det kan underlätta och ge dig mer stabilitet och grepp ute på banan. Har du ett par golfskor är det viktigt att sköta om dem ordentligt, så att de behåller komforten och funktionen. 

Golfskor i tyg är bra att impregnera så att de håller sig sköna och fina. Läderskor är inte lika vanligt längre som det var förr. Dessa kan vara bra att fetta in för bästa resultat. Har man skor med utbytbara dobbar kan det vara läge att byta ut dessa när de blir för slitna.

Förvara utrustningen inomhus

När du inte spelar golf rekommenderas det att du förvarar din utrustning torrt inomhus. Har du varit ute och spelat i regn är det viktigt att du torkar av klubborna för att minimera risken för rost.