Så förbereder du golfprylarna till nästa säsong

golf utrustning vinter

Vintern är här och många har spelat sina sista golfrundor för den här säsongen. För att din golfutrustning ska vara fräsch och redo till nästa säsong kan det vara smart att se över den. Här är några bra tips.

Att ta hand om sin golfutrustning är A och O. För att få ut maximalt av klubbor, skor och annat är det viktigt att du sköter om den både under säsong och efter. Detta just för att du både ska spela bättre och för att utrustningen ska hålla längre.

Rengör klubborna ordentligt

Golfklubborna är en golfares viktigaste utrustning och du bör alltid se till att de håller bra skick. När det är dags att ställa undan klubborna för säsongen bör du först se till att rengöra klubbhuvudet. Smidigast är att använda en kombinerad stål- och nylonborste så att du verkligen kommer åt smutsen i skårorna. Sedan torkar du av dem med en handduk så att det är helt torra. Se till så att det inte kommer in vatten i skaften för då kan de rosta och i slutändan faktiskt gå av.

Sedan är det viktigt att du förvarar klubborna inomhus. Står dem i ett garage eller liknande där det är kallare minskar livslängden rejält. Det är sedan smart att ställa järnklubborna lutade mot en vägg. Undvik att lägga dem ner då det ökar risken för rost.

Skor och handskar

Även golfskorna och handsken är viktig utrustning att sköta om för längre livslängd. Har du tygskor bör du först göra rent dem ordentligt och sedan impregnera. Då håller de komforten bättre. Har du skinnskor ska du göra rent dem och sedan fetta in dem. Se även över dobbarna och kolla om det är några som behöver bytas ut. Förvara skorna inomhus där det är jämn temperatur.

Handsken slits ofta ut ganska snabbt men undviker du att låta den ligga i bagen så håller den längre. Veckla ut handsken och förvara den i ett rum med jämn temperatur så ska du se att du kan använda den även nästa säsong. Sedan är det så klart viktigt att plocka ur bagen, hänga upp regnkläder och så vidare. Saker som ligger kvar i bagen under lång tid blir sällan särskilt fräscha.