Greppa om – så förlänger du golfklubbornas liv

greppa om golfklubbor

Ska man köpa nya golfklubbor var och vartannat år blir det en dyr historia. Ett smart tips för att slippa göra detta, men ändå få känslan av nya klubbor, är att greppa om dina klubbor.

Att köpa golfklubbor kostar dessvärre en slant. Det går dock komma undan billigt genom att till exempel köpa begagnade klubbor. Men är du ute efter den där härliga känslan av nya klubbor finns ett annat smart och billigt knep – nämligen byta greppet på klubborna. Att byta grepp på samtliga klubbor behöver faktiskt inte kosta mer än några hundralappar.

Greppen slits med tiden

Alla prylar man använder flitigt, slits med tiden. Detta gäller självklart golfklubbor också. Saker som väder, svett, smuts, värme och kyla gör att greppen på golfklubborna blir sämre ju längre tiden går. När du känner att du inte har lika bra grepp om klubborna längre och att de börjar bli lite glatta, då är det dags att byta.

Bättre grepp – bättre spel

Men är greppen verkligen så viktiga? Jo, det är de faktiskt. Och det finns flera anledningar till varför. Den främsta anledningen till att byta grepp på klubborna är givetvis för att du ska få bättre grepp. Med bra grepp vrider sig inte klubban i händerna när du svingar. Har du dessutom bra grepp så kommer du också att orka mer ute på banan. Känner du att du har ett stabilt grepp om klubban kan underarmar och händer slappna av mer i svingen. Har du dåligt grepp måste du hålla hårdare i klubban vilket gör att du blir tröttare. 

Prestera i alla typer av väder

En annan fördel med nya golfgrepp är att de transporterar bort fukt och vatten från greppytan vilket gör att du får optimalt grepp i alla typer av väder. Gamla och slitna grepp har inte alls samma funktion och kan istället bli halare under regniga förhållanden.

Att byta grepp är kort och gott både billigt, smidigt och hjälper dig till bättre spel ute på golfbanan. Det är smidigt att byta greppen hemma själv, men behöver du hjälp med det kan du vända dig till en golfbutik eller få hjälp på din lokala golfklubb.