3 tips när du ska köpa golfvagn

golfvagn

Trött på att bära runt bagen under golfrundan? Varför inte spara på energin och rulla fram bagen på rundan istället? Här är några tips till dig som funderar på att köpa golfvagn.

Att bära golfbagen på ryggen under 18-hål kan vara slitsamt för både kroppen och psyket. Det blir många lyft upp på ryggen och du blir lätt trött och spenderar onödig energi på att använda bärbag. Så varför inte testa att använda golfvagn istället?

Lägg energin på rätt ställe

Nu för tiden används golfvagn av de flesta golfarna, oavsett var i golfvärlden du befinner dig. Även om bärbagarna har blivit bättre, mer ergonomiska och skonsamma för kroppen är golfvagn ett bättre alternativ för dig som hellre lägger energin på golfslagen. Att använda sig av golfvagn är också ett väldigt bra tips för dig som kanske har problem med rygg, höfter och knän. Det är helt enkelt mer skonsamt för kroppen, oavsett hur gammal eller ung du är.

Den klassiska golfvagnen

Förr i tiden hade alla golfvagnar bara två hjul. Men under de senaste åren har det blivit ändring på det. Även om det fortfarande finns vagnar med två hjul är det mer vanligt med tre eller fyra hjul. Istället för att dra vagnen bakom sig puttar man den framför sig då detta är mer ergonomiskt för kroppen. Vilken typ man vill ha beror på vad man själv föredrar. De trehjuliga vagnarna brukar vara något lättare att manövrera samtidigt som fyrhjuliga vagnar upplevs något mer stabila. 

Positivt med den här klassiska golfvagnen är att det inte behöver kosta speciellt mycket pengar samtidigt som du kan använda den under lång tid framöver. De tar heller inte särskilt mycket plats och är enkla att fälla ihop. En bra investering helt enkelt. 

Köpa elvagn

Känner du att du vill ha ännu mer draghjälp och lägga full fokus på golfen? Då rekommenderas en elvagn. Med en elvagn ställer du enkelt in hastigheten och sedan rullar vagnen av sig själv. Smidigt va? Dessa vagnar är så klart dyrare men kan passa utmärkt för dig som inte orkar eller har rätt förutsättningar för att putta vagnen framför dig eller bära den på ryggen.