Våra bästa tips för golfweekend i Belgien

våfflor belgien golfweekend

Öl, choklad och våfflor. Ja, det är kanske det man mest förknippar med Belgien, men landet bjuder också på bra golf vilket gör det till ett utmärkt resmål för en golfweekend.

Belgien är kanske inte det vanligaste resmålet för oss svenskar, men landet har massor att erbjuda. Oavsett om du vill besöka någon av de fascinerande storstäderna med storslagen arkitektur eller ta en tur söderut till de charmerande byarna så garanterar vi att det kommer bli en häftig upplevelse.

Bryssel – en av Europas okända juveler

Belgiens huvudstad Bryssel lockar mängder med besökare varje år. Staden har ett väldigt rikt kulturliv och det finns massor att uppleva och se. Det stora torget, eller Grote Markt, som det kallas är världskänt och anlades redan under senmedeltiden. De vackra husen byggdes redan på 1600-talet och ramar in torget på ett pampigt sätt. I Bryssel finns det också gott om andra pampiga byggnader där kungliga slottet, Justitiepalatset och EU:s högkvarter är tre spännande platser att spana in.

Belgisk hantverksöl

Väl på plats får du definitivt inte missa att smaka den otroliga chokladen och de klassiska våfflorna. Något du heller inte får missa är den världskända hantverksölen. Belgien är ett land som verkligen tar sin öl på allvar. Det finns bland annat många ölbryggerier att besöka där du får lära dig mer om själva bryggprocessen och där du också kan gå på ölprovning.

Golfklubbar

Trots att Belgien kanske inte är världens mest kända golfnation finns det nästan 100 olika golfbanor att testa på. Med tanke på att landet i sig inte är speciellt stort till ytan så hittar du nästan en golfbana vart du än tittar. I närheten av Bryssel finns till exempel två golfbanor som håller hög klass: Royal Amicale Anderlecht Golf Club och Le Brussels Drohme Golf Club.

Så fungerar golfresor till Belgien under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Belgien här

Det går direktflyg till Bryssel från flera svenska flygplatser. Men med tanke på det geografiska läget går det också smidigt att ta sig hit med tåg eller bil.

Mer från Resor