Tre spelvärda golfbanor i Madrid

madrid golfbanor

Spanien är ett riktigt golfmecka och i närheten av Madrid finns mängder med guldkorn att svinga loss på. Här är några favoritbanor i huvudstaden som du definitivt bör spana in. 

Golf Santander

Golf Santander är en av Madrids riktiga höjdare. Den ligger i närheten av flera andra golfbanor och bara 20 minuter från centrala Madrid.

Golf Santander smälter vackert in i den böljande omgivningen runt den lilla förorten Boadilla. 18-hålsbanan är designad av amerikanen Rees Jones och spanske legendaren Seve Ballesteros. Se till att packa ner drivern om du ska hit, från längsta tee är det här nämligen hela Spanien längsta bana, och även en av Europas allra längsta.

Banan har fått mycket beröm sedan öppningen, bland annat utsåg Golf Digest den till Spaniens tredje bästa bana bara ett år efter invigningen.

Greenfee: Runt 120 euro

Centro Nacional de Golf

Den här toppbanan ligger i hjärtat av Madrid och har sedan öppningen 2005 varit värd för stortävlingar som Spanish Open och Madrid Masters. Banan är relativt lång och bjuder på en hel del överraskningar. Men oroa dig inte, Centro Nacional de Golf passar utmärkt för alla typer av golfare oavsett nivå.

Med tanke på att den bara ligger cirka tio minuter med bil från centrala Madrid möts du av en spektakulär utsikt över huvudstadens skyline samtidigt som berget El Pardo tornar upp sig i bakgrunden.

Greenfee: Runt 80 euro

Nuevo Club De Golf De Madrid

1968 grundades Nuevo Club De Golf De Madrid, mer känd som Las Matas Golf Club. Den ligger i närheten av Madrid i närkommunen Las Rozas. Här möts du av en imponerande 76 hektar stor anläggning med en spännande 18-hålsbana. Banan är väldigt varierande och bjuder på nya utmaningar på varje hål. Dessutom är den också väldigt prisvärd.

Anläggningen har dessutom en restaurang i toppklass, åtta tennisbanor och fem padelbanor. Perfekt helhetslösning helt enkelt för dig som vill kombinera golf med annat.

Greenfee: Runt 25 euro