Tre höjdarbanor i Kanada du måste testa

kanada golfbanor

Kanada kanske främst är förknippat med lönnlöv och ishockey, men faktum är att landet också har väldigt många bra golfbanor. Här är tre av våra absoluta favoriter.

Cabot Cliffs – Nova Scotia

Cabot Cliffs ligger i provinsen Nova Scotia och anses vara hela Kanadas bästa bana. Banan är designad av Bill Coore och Ben Crenshaw och bjuder på härliga utmaningar i vacker miljö. Den är belägen precis vid kusten i det spektakulära Cape Breton-landskapet. Här spelar du med havet som närmsta granne vilket innebär att du förutom bra golf också möts av vackra vyer vart du än tittar. Klubben erbjuder också fina boendealternativ där du bland annat kan bo i stuga eller i en exklusiv golfvilla. Här finns också tre restauranger i toppklass där du kan njuta av en god middag efter avslutad golfrunda.

St George’s Golf and Country Club  – Toronto

St George’s i Etobicoke, Toronto, är en riktigt höjdare. Klubben grundades redan 1909 och hade då namnet Royal York Golf Club. Banan är designad av den legendariske arkitekten Stanley Thompson. Banan har stått värd för Canadian Open flertalet gånger vilket ger en försmak på vilken kvalitet banan besitter. Banan ligger inte vid havet, men trots det bjuds du på spektakulära vyer. Du spelar nämligen flera hål med med Toronto Skyline i bakgrunden. Att banan ligger så pass centralt gör att du både hinner med att spela en runda golf och njuta av stadens nöjen under en dag.

Highland Links – Cape Breton

Highland Links är en annan kanadensisk klassiker. Den är belägen på östkusten på Cape Breton, i närheten av Cabot Cliffs. Banan grundades 1941 och designades också av legendaren Stanley Thompson. Här spelar du i otroligt vacker miljö där du möts av både hav och berg. Banan är designad för att efterlikna den miljön på kusten i Skottland. Och som man har lyckats med det. Hålen är varierande och dramatiska. På det 15:e och 18:e hålet bjuds man på en otrolig panoramautsikt som definitivt är värd att uppleva.