Tips för golfresan till Österrike

golf österrike

Österrike är ett härligt resmål med rikt kulturliv och spännande konstscen. Men landet som är välkänt för sin skidåkning har också ett golfutbud i världsklass. Här är tipsen för en lyckad golfresa till Österrike.

Golf är kanske inte det första man tänker på när det kommer till Österrike, men faktum är att landet har en otroligt spännande golfscen. Landet blev utnämnt till “Årets oupptäckta golfdestination” 2005 och har sedan dess lockat mängder med golfsugna besökare. Landet i sig har otroligt mycket att erbjuda både när det kommer till golf, men också på andra plan. Här möts du av en spännande kultur med gastronomi och upplevelser du sent kommer att glömma.

Perfekta resmålet för konstentusiasten

Wien är verkligen det perfekta resmålet för den konstintresserade. Här finns mängder med gallerier och museer med konstsamlingar och klassisk konst. Albertina-museet i centrala Wien har en av världens största samling av grafik- och bildkonst. Två andra museer som rekommenderas är Konsthistoriska museet och Belvedere-museet.

I huvudstaden finns också mängder med bra restauranger och kaféer. Passa på att ta en fika på Café Landtmann, som var Sigmund Freuds favoritkafé, eller ät en klassisk wienerschnitzel på någon av stadens gemytliga restauranger.

Golfbanor i världsklass

En golfrunda i Österrike är något du aldrig glömmer. Här finns mängder med banor som håller hög klass och beroende på var i landet du befinner dig möts du av olika karaktär på banorna. I alperna ligger flera banor där du möts av otroliga vyer och utmanande golf. Ska du bara spela på en bana i Österrike rekommenderas utan tvekan Adamstal Golf Club. Banan har en storslagen design och anses vara en av de mest spektakulära golfbanorna i Europa.