Sardinien – ett riktigt semesterparadis

sardinien golf

Sardinien är ett riktigt semesterparadis för soltörstande turister. Men medelhavsön är också på väg att bli ett riktigt golfparadis. Här är bästa tipsen för en lyckad golfresa till Sardinien.

Sardinien är Italiens näst största ö och här får du verkligen mycket nöje på liten yta. Här hittar du charmiga småstäder, fantastiska sandstränder och spännande kulinariska upplevelser. Dessutom gör öns läge mitt ute i Medelhavet detta till en väldigt solsäker destination med härligt klimat.

Sol och bad på Smaragdkusten

Är du på plats på Sardinien bör du definitivt spana in Costa Smeralda, eller Smaragkusten som den också kallas. Det är en tio kilometer lång kustremsa på norra delen av ön som sträcker sig från Palau till Maddelenaöarna. Här hittar du gott om fina badstränder med kritvit sand och vackert turkost vatten. Perfekt för dig som är ute efter sol och bad.

Charmiga Alghero och huvudstaden Cagliari

Alghero på västkusten har blivit en av öns riktiga favoriter och det är inte svårt att förstå varför. Staden har lite katalansk prägel och ligger otroligt vackert vid havet. Här kan du också passa på att besöka den häftiga Neptunusgrottan som ligger inuti klippan Capo Caccia

Öns största stad är Cagliari som ligger på södra delen av ön. Staden är otroligt vacker med sina gamla byggnader där ett besök i den gamla stadsdelen är ett måste. Här möts du också av ett pulserande kultur- och nattliv. Det finns mängder med spännande restauranger och barer för dig som vill få en riktig italiensk kulinarisk upplevelser.

Pevero Golf och Golf Club Is Molas

Sardinien har under de senaste årtiondena verkligen blivit ett intressant golfresmål. Ett måste är att ta en runda på klassiska Pevero Golf. Banan invigdes redan 1972 och har sedan dess varit öns mest populära bana. En annan spelvärd bana är Golf Club Is Molas på öns sydspets. Här hittar du 27 roliga och utmanande golfhål. 

Så fungerar golfresor till Sardinien under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler till Italien och Sardinien här

Det går inga direktflyg från Sverige till Sardinien. Men det är ändå smidigt att ta sig till medelhavsön via en enkel mellanlandning på det italienska fastlandet.

Mer från Resor