Så trevlig är en golfweekend i Litauen

Litauen golfweekend

En golfweekend behöver inte kosta skjortan. Ta en snabb tur över Östersjön till Litauen och förbered dig på en positiv överraskning.

Litauen är det största och mest sydliga landet i Baltikum. Det är kanske inte det vanligaste resmålet för svenskar när man vill komma bort, men faktum är att Litauen har väldigt mycket spännande att erbjuda.

Vilnius – en stad med lång historia

Litauen kan man beskriva lite som en dold pärla. Här hittar du flera platser på UNESCO:s världsarvslista som Kernave, Kuriska näset, Struves meridianbåge och Gamla stan i Vilnius. 

Gamla stan i Vilnius ligger där två av Litauens största floder sammanstrålar. Ett besök här är verkligen ett måste och det anses vara en av de främsta medeltidsstäderna i Europa. Byggnaderna är väldigt välbevarade och lockar mängder med nyfikna turister varje år. Det finns också många andra sevärdheter i Vilnius som den mäktiga katedralen, S:t Annas kyrka och Gryningens grindar som är en gammal försvarsmur från medeltiden.

Litauen är ett av Europas fattigaste länder, men utvecklingen går ständigt framåt. Det är något som verkligen märks av i huvudstaden. Moderniseringen är i full gång och det finns gott om mysiga restauranger, shoppingcenter och trendiga barer för den som vill testa på nattlivet.

En golfnation på frammarsch

Litauen i sig har kanske ingen stark golftradition och totalt finns det bara sex golfbanor i landet. Men golfen tar ständigt nya kliv och det litauiska landskapet passar utmärkt för bra golf. De flesta av golfbanorna ligger i närheten av huvudstaden Vilnius där Vilnius Grand Resort och National Golf Resort är två utmärkta alternativ när du vill ha bra golf. 

Så fungerar golfresor till Litauen under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Litauen här

Med tanke på Litauens geografiska närhet till Sverige är det smidigt att ta sig hit. Det finns två färjelinjer från Sverige och totalt 13 överfarter i veckan. Du kan antingen ta färja mellan Trelleborg och Klaipeda eller mellan Karlshamn och Klaipeda. Det går dessutom flyg från flera svenska flygplatser till huvudstaden Vilnius.