Så slipper du mörkret med en golfresa till Malta

golfresa malta

Vad sägs om att byta ut mörker och kyla mot lite sol, bad och golf mitt i medelhavet? Då är en weekendresa till Malta ett väldigt bra alternativ.

Malta är en fantastisk semesterö i hjärtat av Medelhavet som är ett perfekt resmål året runt. Här är klimatet alltid fördelaktigt för dig som gillar värme, och en runda golf eller två förstås. Och trots att ön endast motsvarar cirka en fjärdedel av Ölands yta, finns det massor av spännande saker att upptäcka här.

Vackra sandstränder och kristallklart vatten

Tack vare Maltas geografiska läge vid porten till Afrika kan du njuta av sol och bad här långt in i december. Eller till och med året runt om man inte är en badkruka. Här finns det både vackra sandstränder och häftiga klippbad. Eller varför inte njuta av ett dopp i det kristallklara vattnet i ”The Blue Lagoon”. Malta är dessutom perfekt om du vill testa på att snorkla eller dyka.

Spännande kulturarv

Runtom Malta finns spännande kultur och historia att ta del av. Spana in förhistoriska tempel, romerska kvarlevor eller gör ett minnesvärt besök i den medeltida staden Mdina. Huvudstaden Valletta har ett rikt arv av historia, arkitektur, konst och kultur. Här finns flera intressanta museum som Nationalmuseet och Krigsmuseet. Det finns så klart mycket annat att se och göra och huvudstaden har dessutom ett pulserande nattliv med många bra restauranger och barer.

Golf söder om Valletta

Det finns faktiskt bara en 18-hålsbana på Malta. Men banan, som ligger några kilometer söder om Valletta, håller hög klass. Den grundades redan 1888 och har en spännande bandesign med par 68. Här får du en utmaning i häftig omgivning. Att spela golf på Malta passar allra bäst under hösten och vintern då klimatet är som bäst.

Så fungerar golfresor till Malta under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler till Malta här

Det går direktflyg från Arlanda till Malta två gånger i veckan. Flygresan tar knappa fyra timmar så du är framme i värmen på nolltid.