Så lyckas du med golfweekend i Slovakien

Slovakien golfresa

Är du ute efter något nytt och spännande resmål? Då är en resa till Slovakien ett bra alternativ. Här möts du av fantastisk kultur, natur och bra golf.

Slovakien som tidigare var en del av Tjeckoslovakien blev självständigt i början av 1990-talet. Sedan dess har landet haft en betydande ekonomisk tillväxt och varje år lockas mängder med turister hit. Det är inte speciellt svårt att förstå då landet har mycket att erbjuda med allt från vackra bergslandskap till fascinerande arkitektur.

Friluftsliv i toppklass

Slovakien är ett väldigt vackert land och passar utmärkt för dig som gillar friluftsäventyr. Här finns hela nio nationalparker som bjuder på otroligt vackra vyer. Gillar du vandring rekommenderas en tur längs den nordliga bergskedjan Tatra. Du kan paddla kajak nedför floden Dunajec i Pieniny nationalpark vilket är en otroligt häftig upplevelse.

Slovakien har också väldigt bra skidåkning om vintrarna. I Jasnás skidbackar går det undan och här finns också bra after-ski för den som gillar det.

Huvudstad med puls

Slovakiens huvudstad heter Bratislava och passar utmärkt om du bara ska tillbringa en weekend här. Här möts du av ett rikt kulturliv och spännande arkitektur. Den gamla stadskärnan har allt från mysiga blomsterträdgårdar till medeltida slott. Gillar du konst kan du göra ett besök på Slovakiens nationalgalleri eller nationalmuseet. Bratislava är också en stad med puls om kvällarna. Här finns gott om häftiga barer och restauranger där du kan testa på den inhemska maten.

Golfbanor i Slovakien

Slovakien är en relativt ny och oupptäckt golfdestination. Men det finns ändå över 20 golfbanor i landet där de flesta ligger i närheten av huvudstaden Bratislava. Banorna håller också hög klass och flera av dem är designade av världskända golfarkitekter. Två banor som är väl värda ett besök är Black Stork Golf Resort och Tri Duby Golf Resort.

Så fungerar golfresor till Slovakien under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Slovakien här

Det går inga direktflyg till Bratislava från Sverige, men med en snabb mellanlandning är du där på några timmar. Bor du i södra Sverige går det att flyga direkt från Kastrup i Köpenhamn.