Så lyckas du med golfresan till magiska Nya Zeeland

nya zeeland golf

Nya Zeeland är ett land med magisk natur och häftiga upplevelser. Men det är också ett land med lång golfhistoria. Här är tipsen för en lyckad golfresa till Nya Zeeland.

Nya Zeeland har länge varit ett drömresemål för människor världen över. Det är inte speciellt svårt att förstå varför. Landet visar upp en magisk natur med otroliga vyer, gröna vidder, höga berg och vidsträckta stränder. Ska du resa hit rekommenderas att du stannar ett tag för att hinna med alla häftiga upplevelser detta land har att erbjuda.

Ett land med stora kontraster

Nya Zeeland består till huvudsak av två stora öar, Nordön och Sydön. Den norra och södra delen skiljer sig mycket åt och bjuder på klara kontraster. På nordön möts du av ett subtropiskt klimat med regnskog och mäktiga klippor. Men på den södra delen möts du istället av glaciärer och fjordar. Men oavsett var du befinner dig kommer du garanterat mötas av mer sol än hemma i Sverige. Vissa platser i Nya Zeeland har runt 2 400 soltimmar om året. 

Besök maoriernas huvudstad

På plats i Nya Zeeland rekommenderas ett besök i Rotorua. Rotorua ligger på nordön och är maoriernas huvudstad. Här kan du lära dig mer om ursprungsbefolkningens traditioner, kultur och språk. Staden är också en del av ett vulkaniskt område och därmed finns det gott om kratrar, heta källor och gejsrar här. 

Ett besök i Nya Zeelands största nationalpark, Fiordland, är också ett måste. Här möts du av spektakulära fjordar som bjuder på naturlig skönhet.

Auckland och Queenstown

Förutom häftiga naturupplevelser finns det också större städer med mer puls. Auckland är landets huvudstad och här hittar du bra shopping och ett bra restaurang- och pubutbud. Strax utanför staden finns dessutom gott om bra stränder och mysiga vingårdar att besöka.

En annan stad som är väl värd ett besök är Queenstown. Queenstown ligger på sydön och har ett rikt restaurangliv. Men staden kanske ändå är mest känd för lite mer äventyrsfyllda aktiviteter. Här kan du bland annat testa på bungyjump och rafting.

Golfbanor med magiska vyer

Det dramatiska landskapet med höga berg och långa kuststräckor gör Nya Zeeland till en perfekt plats för golf. Det finns mängder med banor som är väl värda ett besök. På norra Nya Zeeland ligger bland annat en riktig pärla i form av Kauri Cliffs. Här får du kort och gott perfekta förutsättningar för en oförglömlig upplevelse. Utsikten, kvaliteten, omgivningen och de hisnande vyerna – Kauri Cliffs har allt. Befinner du dig istället lite längre sydöst rekommenderas en runda på häftiga Cape Kidnappers.

Så fungerar golfresor till Nya Zeeland under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Nya Zeeland här

Med tanke på Nya Zeeland geografiska läge tar det lång tid att resa hit. Räkna med en enkelresa på över ett dygn med antingen en eller två mellanlandningar.