Så kombinerar du storstad och golf i Prag

resa golf prag

Prag är en otroligt vacker stad som länge varit ett väldigt populärt resmål. Förutom att staden är full av historia och sevärdheter, finns det dessutom riktigt bra golfmöjligheter runt staden. Här är de bästa tipsen för golfresan till Prag.

Prag är det perfekta resmålet om du vill kombinera golf med storstadsresa. Staden är full av historia samtidigt som det är otroligt smidigt att resa dit. Och även om man kanske inte kan tro det, så har Tjeckien som land en lång och gedigen golfhistoria.

Prag är en av världens vackraste städer

Tjeckiens huvudstad sägs vara en av världens vackraste städer. Det är en gammal stad som är otroligt välbevarad och det andas historia i varje kvarter. Prag, eller “The Golden City” som staden också kallas, ligger på båda sidor om floden Moldau och bjuder på otroligt vackra vyer. I stadskärnan finns det i princip restauranger och pubar överallt. Passa på att testa nationalrätten, Vepro knedlo zelo, och avnjut en klassisk pilsner till det. Ölsorten pilsner kommer ursprungligen från Tjeckien och smakar självklart allra bäst på plats.

Missa inte Karlsbron och Pragborgen i Prag

Prag är fullt av mäktiga kyrkor, spännande museum och vackra broar. Karlsbron är en sevärdhet du verkligen inte får missa. 1300-talsbron med statyerna upplevs allra bäst i gryningen där du kan se staden vakna till liv. Ett annat måste är att göra ett besök i Pragborgen. Det är världens största medeltida borg och är otroligt mäktig i all sin prakt.

prag golfresa foto:unsplash

Spela golf nära Prag

Det böljande böhmiska landskapet, fina greener, milda klimatet och härliga atmosfären gör Tjeckien till en otroligt spännande golfnation. Även om det totalt finns över 100 banor runt om i landet så är det två som sticker ut lite extra.

Panorama Golf ligger cirka 35 minuter med bil från Prag, i den historiska staden Kácov. 27-hålsbanan håller toppklass och bjuder på varierande hål. De avslutande nio hålen är otroligt vackra och går längs floden Sázava. På resorten finns det möjligheter till övernattning i lyxiga rum och sviter på anläggningen.

Albatross GC stod klar för spel så sent som 2010. Den byggdes med visionen att skapa Tjeckiens bästa golfbana, och man kan minst sagt konstatera att man lyckades med bedriften. Banan ligger cirka 30 minuter utanför prag och har en spännande och modern layout. 

Så fungerar golfresor till Tjeckien under Corona-pandemin

Det går direktflyg från flera svenska flygplatser till Prag. Utgår du från huvudstaden har du egentligen nära till allt spännande runtom i landet.
I skrivande stund går det bra att resa från Sverige till Tjeckien om man kan uppvisa ett negativt PCR-test. Läs uppdaterad information här.