Så funkar golfresan till fantastiska Buenos Aires

buenos aires golf

Buenos Aires brukar kallas ofta för ”Sydamerikas Paris” – och det är lätt att förstå varför. Men denna sydamerikanska metropol bjuder också på många nya spännande upplevelser, och inte minst bra golf. Här är bästa tipsen för en lyckad golfresa till Buenos Aires.

Buenos Aires är Argentinas huvudstad och har drygt tolv miljoner invånare i storstadsområdet. Det säger en hel del om vilken gigantisk stad det faktiskt är. Trots storleken är det väldigt lätt att bli förälskad i denna sydamerikanska metropol. Här får du uppleva en stad men mängder med olika ansikten och skepnader.

Sydamerikas främsta kulturstad

I Buenos Aires hittar du allt från spännande shoppingkvarter, rooftops med magiska vyer och mysiga tangokvarter. Buenos Aires anses vara Sydamerikas främsta kulturstad och här finns helt enkelt något för alla smaker. I huvudstaden hittar du bland annat Teatro Colón som är en av världens främsta operascener. Det finns också mängder med bra och spännande restauranger i staden. Det argentinska köket kan liknas vid det spanska och italienska köket.

Tangons hemland

Tangon föddes och utvecklades i Buenos Aires och Montevideos immigrantkvarter under slutet av 1800-talet. Dansen kom sedan att spridas och bli populär över hela världen. Att tangon har sitt ursprung i Buenos Aires märker man av än idag. Runtom i staden finns mängder med mysiga tangokvarter- och barer som är ett måste att besöka när man väl är på plats.

Stort golfutbud

För oss européer är kanske inte en golfresa till Sydamerika det första man kommer att tänka på. Men faktum är att det finns mängder med bra golfbanor och upplevelser här. Bara i området runt Buenos Aires finns drygt 80 olika golfbanor. Några banor som dessutom är värda att spela på är Olivos Golf, Buenos Aires Golf och Pilar Golf. Här får du helt enkelt en upplevelse utöver det vanliga.