Så bra är Kanarieöarna för golfresor

golfresa till kanarieöarna

Kanarieöarna har länge varit ett populärt resmål för svenska turister. Med tanke på det milda klimatet är den spanska ögruppen utanför Afrikas västra kust en utmärkt plats för golfresa året runt.

Det finns få platser i världen som passar så bra för en golfresa som Kanarieöarna. Det härliga klimatet gör att du kan spela golf här året runt. Här finns många bra golfbanor som håller hög klass och framförallt finns det mycket annat att göra som gör din resa till ett minne för livet.

Färgstarka och trendiga Las Palmas

Las Palmas är Kanarieöarnas mest färgstarka och levande stad. Det här är en riktig latinsk metropol som kryllar av mysiga restauranger, spännande barer och trendiga butiker. 

Staden vaknar verkligen till liv när solen går ner. I Terazza Sotavento är pulsen alltid hög med gott om barer, restauranger och klubbar. Är du ute efter en lite lugnare och pittoresk stämning rekommenderas ett besök i Vegueta, den äldsta stadsdelen. Här finns också den mäktiga katedralen Santa Ana och Moderna museet.

Koppla av på stranden – Las Canteras

Längs med hela centrala Las Palmas löper den klassiska stranden stranden Las Canteras. Stranden och strandpromenaden är hela tre kilometer lång och ett perfekt ställe för dig som vill koppla av med sol och bad mellan golfrundorna.

Golf i världsklass

Många av banorna är designade av kända arkitekter och före detta proffs som Severiano Ballesteros och Jose Maria Olazabal. Golfbanorna smälter vackert in i det häftiga landskapet omgivna av vulkanformationer och pittoresk natur. Dessutom bjuds man på fantastiska panoramavyer över havet från nästan alla golfbanor.

Det finns många lyxiga golfresorts att bo på om man känner att man vill ha golfbanan ett stenkast bort. Några bra banor att testa på när man är på plats är Salobre Golf, Anfi Tauro Golf och Real Club de Golf. Du kommer inte bli besviken.

Så fungerar golfresor till Kanarieöarna under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Kanarieöarna här

Det tar cirka sex timmar att flyga hit från Sverige. Det går direktflyg till Las Palmas från bland annat Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

Mer från Resor