Så blir golfresan till paradiset Azorerna

golf resa azorerna

Azorerna är en sann dröm för alla naturälskare. Det dramatiska och sköna landskapet har lockat turister i många år. Men Azorerna är också en riktigt drömresmål för golfaren. Här är våra bäst tips.

Azorerna är en portugisisk ögrupp som ligger mitt ute i Atlanten drygt 1 300 kilometer väster om Lissabon. Totalt består ögruppen av nio öar där São Miguel är den största. Det är svårt att beskriva Azorerna som något annat än ett paradis där du bjuds på fantastiska vyer, upplevelser och härligt klimat.

”Edens lustgård”

Just på grund av den fantastiska naturen har Azorerna fått smeknamnet ”Edens lustgård”. På denna vulkaniska ögrupp är verkligen naturen i fokus. Här finns gott om spännande utflyktsmål att ta del av eller så kan du ge dig ut själv och upptäcka den oexploaterade miljön. Det finns gott om vandringsleder, varma källor och otroliga vyer på Azorerna att upptäcka. Hänger du hellre ute på det blå havet kan du ta en båttur för att spana efter delfiner och valar.

Livlig stadsmiljö på ön São Miguel

Trots att det är naturen som är huvudattraktionen här, kan du också njuta av livlig stadsmiljö på den största ön São Miguel. I huvudstaden Ponta Delgada hittar finns många sevärdheter och historiska gator att strosa runt på. Runt staden finns många bra restauranger och barer för dig som vill uppleva den inhemska maten. Nere i hamnen kan du spana in segelbåtar som seglat in från Europa och Amerika.

Golf i toppklass på Furnas GC

Det finns en handfull golfbanor på Azorerna att svinga loss på. Den mest kända och banan du verkligen måste testa är Furnas Golf Club. Det är en spektakulär golfbana som ligger mitt i ett mäktigt vulkanlandskap med häftig tropisk närvaro. Kort och gott är detta verkligen en helt otrolig golfupplevelse. Två andra spelvärda alternativ på ögruppen är Batalha Golf Club och Ilha Terceira Clube de Golfe.

Så fungerar golfresor till Azorerna under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Azorerna här

För att ta sig till Azorerna krävs en mellanlandning någonstans i Europa. Det går dock hitta bra och billiga biljetter som tar dig till paradiset på runt 14 timmar.

Mer från Resor