Lofoten Links – världens råaste golfbana

lofoten links

Lofoten Links kallas för världens råaste bana. Anledningen? Storslagen omgivning och extrema läge.

Golfbanan

Det finns inte många andra banor i världen där du ställs inför en sådan extrem utmaning mot väder och vind som på Lofoten Links i Norge. Inbyggt i det karga landskapet kombinerar Lofoten Links de vilda och underbara omgivningarna med en golfbana i världsklass.

I fjol kom Lofoten Links som enda nordiska bana med på listan “Top 100 Golf Courses”. Det är ett extremt gott betyg och säger en hel del om kvaliteten och upplevelsen som väntar dig här. Banan genomgick i början av 2010-talet en lång renovering innan den nya 18-hålsbanan stod klar 2015. Läget precis intill havet med spektakulär utsikt mot norr och midnattssolen gör verkligen detta till en storslagen upplevelse. Spana in banguide och slope här.

Lofoten Links golfbanan

Greenfee

Priset på greenfee pendlar beroende på när på året du väljer att komma hit. I början av säsongen är priset något lägre och höjs sedan från mitten av sommaren till hösten. Bor du på anläggningen får du ett billigare greenfee-pris. 

Utöver detta har klubben ett riktigt förmånligt erbjudande om du bokar tre 18-hålsrundor. Då får man nämligen andra rundan till halva priset och tredje rundan helt gratis.

Lofoten links golfhål
Fotograf: Kevin Murray

Lodges

Vad passar bättre efter en runda på en av världens nordligaste golfbanor? Jo, stugmys så klart. Lofoten Links har totalt tolv stugor där du kan ”kose” ner dig med god mat och dryck framför den öppna spisen. Vissa av stugorna har dessutom terrasser med vedeldad badtunna för maximal avkoppling.

Norrskenslarm i mobilen

Att uppleva ett norrsken är något av det häftigaste man kan göra. Norrsken är dramatiska formationer som lyser upp hela himlen på ett magiskt sätt. Med tanke på Lofotens läge på jordklotet är det en utmärkt plats att uppleva fenomenet. 

När du bor i stugorna på Lofoten Links får du också tillgång till en unik app som levererar norrskenslarm direkt till din mobiltelefon. På golfbanan finns en kamera uppsatt som gör att du slipper sitta ute och frysa i jakten på norrsken. Istället kan du bara vänta på ett meddelande i mobilen om det skulle vara så att ett norrsken är på väg. Absolut bästa tiden att uppleva ett norrsken i Lofoten är från augusti till april varje år.