Här är världens längsta golfhål

Världens längsta golf

Slår du långt? Känner du att golfbanorna i Sverige inte är tillräckligt långa eller vill du bara ha en utmaning utöver det vanliga? Då bör du boka flygbiljetter till Sydkorea och ta dig an världens längsta golfhål på Gunsan Country Club.

Europas längsta golfhål ligger på Theodora Golf Club i Rumänien och mäter hela 735 meter. Par 6-hålet är både en tuff och häftig utmaning som inte liknar något annat i Europa. Avslutningshålet är dessutom otroligt vackert med de mäktiga Apunesibergen i horisonten. Men du kanske känner att du vill ha en längre utmaning än ”bara” 735 meter? Då är det bara att packa golfklubborna och boka en biljett till Sydkorea. För det är nämligen här som världens längsta golfhål finns – en utmaning som inte liknar något annat.

Över 1 000 meter långt golfhål

Gunsan Country Club på den sydkoreanska västkusten har nämligen ett par 7-hål som mäter hela 1 004 långa meter från backtee. Du har alltså sju slag på dig att ta dig från utslagsplatsen till hålet, men det är inte det allra lättaste att lyckas med det. För förutom längden, finns det flera andra saker som lurar längs vägen. Bland annat är det hög risk för att bollen tar ett dopp i det blå då det finns vatten längs med hela den vänstra sidan. Lyckas du med bedriften att hålla bollen på banan krävs ett antal bra och framförallt raka slag om du ska ha en chans till ett bra resultat på hålet.

En av Sydkoreas största golfanläggningar

Gunsan Country Club är en av Sydkoreas största golfanläggningar och har hela 81 golfhål. Anläggningen byggdes på det som en gång i tiden var ett stort saltfält. Gunsan har ett häpnadsväckande stort inslag av vatten på banan och totalt finns det 27 broar som sammansluter de olika hålen. 

När det 1 004 meter långa par 7-hålet byggdes på Gunsan Country Club tog det alltså över titeln som världens längsta golfhål. Tidigare var fanns världen längsta golfhål på Satsuki Golf Course i Japan (881 meter) och efter det på Chocolay Downs i Michigan, USA (920 meter).