Här är Europas längsta golfhål

golf rumänien

Det finns långa golfhål, och så finns det väldigt lååånga golfhål. På det avslutande hålet på Theodora Golf Club i Rumänien, Europas längsta golfhål, krävs många bra slag innan du är framme vid flaggan.

Rumänien är kanske inte världens mest prominenta golfnation, men även om det inte är speciellt känt för oss svenskar så finns det många bra och spännande golfbanor runtom i landet.

I Transsylvanien, som sägs vara hemvist för den greve Dracula, finns det också en väldigt speciell golfbana. Theodora Golf Club öppnade så sent som våren 2018 och är en anläggning som håller väldigt hög nivå. Vill du spela här är det extra viktigt att inte glömma drivern hemma.

Par 6-hål på 735 meter

Det avslutande hålet på den spektakulära banan är en utmaning som inte liknar något annat i Europa. Här möts man nämligen av ett par 6-hål som mäter hela 735 meter från back tee, vilket gör det till Europas längsta golfhål. Ett par 5-hål brukar i snitt vara runt 500 meter och att det är ett par 6-hål som avslutningshål gör det ännu mer unikt. 

Utslaget är en utmaning i sig. Inledningen på hålet är ganska smalt så det gäller att få på en bra, och framförallt rak, träff med drivern för att öka sina chanser till ett bra resultat. Lyckas man med detta krävs det minst två-tre bra slag till innan man närmar sig green. Inspelet är spektakulärt där man slår över vatten med det häftiga klubbhuset i bakgrunden.

Apusenibergen i horisonten

Totalt sett är bana 6 158 meter lång och ligger vackert belägen vid floden Mures och Apusenibergen i horisonten. Vill man tillbringa några nätter på anläggningen finns ett stort hotell med 87 mysiga och eleganta rum. Klubbens golfrestaurang håller hög kvalitet och har en stor terrass med fantastisk utsikt där man kan följa inspelen till det häftiga avslutningshålet. Att spela en runda och ta sig an utmaningen på Theodora Golf Club kostar runt 600 svenska kronor.