Här är våra bästa tips för golfresan till Kroatien

Golf i Kroatien

Golfen har ingen lång tradition i Kroatien, men intresset för sporten växer för varje år som går. Därför passar det utmärkt att ta med golfklubborna till vad som är en av Europas hetaste semesterdestinationer.

Kroatien har under de senaste åren vuxit fram till ett väldigt populärt alternativ när det kommer till semester för oss svenskar. Det är inte speciellt konstigt med tanke på landets skönhet och vad det har att erbjuda. Kusten mot det Adriatiska havet är hela 180 mil lång och är fullt av charmiga byar, kristallklart vatten och pittoreska öar.

Unik atmosfär i Split

Split är kanske det mest populära resmålet i Kroatien. Här finns en unik mix av romantisk atmosfär, spännande historia och fantastisk matkultur. Staden är modern med universitet och nöjesliv men samtidigt är gamla stan en ett måste att besöka om du vill ha lite historia. Hela gamla stan har utnämnts till världsarv av Unesco.

Längs med den palmsmyckade hamnpromenaden finns många mysiga restauranger där du kan få mat i toppklass. I staden finns också stränder av högsta klass. Att koppla av på stranden och njuta av ett dopp i det kristallklara vattnet är som balsam för själen. 

Spela golf året runt i Kroatien

Golf som sport har tidigare inte varit speciellt populär i Kroatien. Men detta håller på att ändras. Just nu finns det bara en handfull golfbanor utspridda runt om Kroatien, samtidigt som flera nya banprojekt är planerade. Samtidigt kan du spela golf här året runt tack vare det sköna medelhavsklimatet.

Den kanske bästa stället för golf i i Kroatien är Golf Adriatic. Resorten ligger på den vackra halvön Istrien i norra delarna av landet. Här finns både lyxhotell och lägenhetskomplex precis vid kusten. Dessutom håller golfbanan hög kvalitet. Banan är av skogs- och parkkaraktär och bjuder på spännande och roliga utmaningar.

Så fungerar golfresor till Kroatien under Corona-pandemin

Det går direktflyg från Arlanda till både Dubrovnik och Split. Enkel flygväg tar endast runt tre timmar så du är där på nolltid. Vill du flyga till Zagreb krävs mellanlandning i antingen Amsterdam eller Frankfurt. 

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Kroatien här.