Här är favoritbanorna i Portugal

golfbanor portugal

Portugal är ett land som har mycket att erbjuda, inte minst när det kommer till golfen. Här är några av våra favoritbanor i Portugal. 

West Cliffs Golf 

Drygt en timme norr om huvudstaden Lissabon ligger storslagna West Cliffs. Den ligger vackert utmed kusten och här får du en läcker panoramautsikt över Atlanten från nästintill varje hål. Den är designad av berömda Dye Designs Group och ligger på ett område över 200 hektar. En runda på West Cliffs är ett måste om du planerar en resa till Portugal.

Palmares Ocean Living & Golf

I närheten av Lagos i södra Portugal ligger golfbanan Palmares. Det här var faktiskt en av Portugals allra första golfbanor och lockar årligen mängder med golfsugna turister. När Robert Trent Jones Junior designade banan ville han skapa något speciellt, och som han lyckades. Banan bjuder på spännande hål och otroliga vyer som du sent kommer att glömma.

Praia D’El Rey

På västkusten med utsikt över mäktiga Atlanten väntar en spektakulär golfupplevelse. Praia D’El Rey är utan tvekan en av Europas mest spännande banor. Inte bara för banans höga spelkvalitet utan också på grund av den omfamnande naturen. Här möts du av tallskogar, böljande sanddyner och inte minst fantastiska vyer över Atlanten. Det här är en riktig mästerskapsbana som bjuder på en unik mix.

Penha Longa

Till skillnad från många portugisiska banor så bjuds du inte på havsutsikt på Penha Longa. Men misströsta inte, banan har så mycket annat att erbjuda. Banan i sig är designad av Robert Trent Jones Junior och är verkligen ett riktigt mästerverk. Golfrundan blir som en spännande resa genom Portugals vackra landskap med en läcker variation av spänning och utmaning.

Porto Santo

Porto Santo är en relativt oupptäckt ö för turister. Men ön, som ligger ett stenkast från Madeira, har mycket att erbjuda i golfväg. Golfbanan smälter in vackert i det idylliska landskapet. Det som är speciellt med banan är att södra delen går i mer amerikansk stil samtidigt som den norra delen av banan spelas bland mäktiga klipptoppar och svindlande vyer.