Här är de bästa golfbanorna i Japan

golfbanor japan

Japan är ett golftokigt land som kanske inte får det erkännandet som landet förtjänar. Men vilka är egentligen de bästa banorna i den uppgående solens land?

Hirono Golf Club 

Hirono ligger strax norr om Kobe i Kansai-regionen. Banan kallas ofta ”Japans Pine Valley” och anses vara en av landets allra bästa banor. Hirono är designad av arkitekten C.H. Alison och är otroligt spektakulär med den kuperade skogen som delas av raviner och dalar. 

Kawana Golf

Kawana är en storslagen bana som ligger vid sydkusten, drygt två timmar från huvudstaden Tokyo. Här möts du av fantastiska vyer över Stilla havet. Fuji-banan på Kawana öppnade redan 1936. Ett besök här och du kommer definitivt få mersmak för golfen i Japan.

Yokohama Country Club

Den här golfklubben grundades 1960 och ligger i miljonstaden Yokohama. Här kan du välja på att spela på den östra eller västra banan, men ska du bara välja en rekommenderas den senare. Banan har stått värd för flera professionella tävlingar som till exempel Japan Open. Räkna med fantastiska vyer och utmanande golf om du kommer hit.

Naruo Golf Club

Naruo Golf Club ligger i Kawanishi, några timmar norr om Osaka. Det här är en av de allra äldsta banorna i hela Japan då den grundades redan 1920. Det var först några år senare som den fick sin riktiga glans efter att arkitekten C.H. Alison lagt sina händer på banan. Den är känd för sina små greener och oregelbundet formade bunkrar. Helt klart en spelvärd upplevelse.

Oarai Golf Club 

Oarai ligger precis vid Stilla havets kust, nordöst om huvudstaden Tokyo. Trots att det finns gott om träd på plats får du räkna med att du vinden alltid är i spel på denna spektakulära bana. Banan designades av den legendariske arkitekten Seiichi Inoue och öppnade 1953. Förutom vind möts du av vackra vyer över Stilla havet.

Tokyo Golf Club

Självklart finns det bra golf i huvudstaden också. Tokyo Golf Club grundades redan 1913 men har sedan dess bytt plats två gånger. Den nuvarande banlayouten designades av Komyo Ohtani som studerade i England under en period. Därför kan man liknelser med de klassiska banorna i Surrey-regionen i England.