Här är de bästa golfbanorna i Danmark

golfbanor danmark

Vårt kära grannland i söder har mycket att erbjuda, inte minst när det kommer till golfen. Här är några av de bästa golfbanorna i Danmark som du definitivt bör besöka.

Great Northern

Great Northern anses vara Danmarks bästa golfbana, och det är inte svårt att förstå varför. En runda på Great Northern, som ligger på ön Fyn, är verkligen en upplevelse att minnas. Landskapet och layouten i kombination med banans skick och utmanande hål gör detta till ett måste.

The Scandinavian Golf Club

Cirka 26 minuter med bil från Köpenhamn ligger The Scandinavian. Här spelas golf i en fantastisk miljö i ett otroligt landskap. På klubben finns det två 18-hålsbanor som båda håller hög klass och bjuder på utmaningar oavsett vilken nivå du håller.

Nordvestjysk Golfklub

Strax utanför Thysted hittar vi Nordvestjysk Golfklub. Det speciella med banan är att det är Danmarks första golfbana som ligger i en nationalpark. Det gör det hela till en otrolig naturupplevelse, i kombination med bra golf så klart.

Mariagerfjord Golfklub

Dryga timmen söder om Ålborg ligger Mariagerfjord Golfklub. Banan är en rolig spelutmaning för alla typer av golfare. Den ligger otroligt vackert till vid Mariagerfjorden vilket genererar en helt fantastisk utsikt över banan från klubbens restaurang.

Trehøje Golfklub

Strax utanför Herning ligger Trehøje Golfklub som har en fin anläggning med 27 roliga hål. Anläggningen håller högsta klass mitt bland Midtjyllands vackra natur. Här får du garanterat en oförglömlig golfupplevelse på en av Danmarks bästa golfbanor.

Esbjerg Golfklub

Esbjerg Golfklubb är en av Danmarks äldsta golfklubbar och bildades redan 1921. Anläggningen ligger strax utanför Esbjerg och har två 18-hålsbanor som båda håller väldigt hög klass. Mästerskapsbanan har under åren stått värd för flera internationella tävlingar vilket är ett gott tecken på den höga kvaliteten. 

Silkeborg Ry Golfklub

Silkeborg Ry Golfklub ligger strax utanför Silkeborg dryga halvtimmen från Ålborg. Här hittar vi en av Nordens största och mest varierande golfanläggningar. Totalt finns det 54 spännande golfhål att ta sig an.