Här är de bästa golfbanorna i Australien

Golf australien

Det stora barriärrevet, kängurur och operahuset i Sydney i all ära, Australien är faktiskt också känt för sina utmärkta golfbanor. Här är några av favoriterna “Down under”.

Royal Melbourne Golf Club – Melbourne, Victoria 

Melbourne är huvudstad i delstaten Victoria och är Australiens näst största stad. Här hittar du också en av de mest prestigefyllda golfklubbarna i landet, nämligen Royal Melbourne Golf Club. Klubben grundades redan 1891 och är Australiens äldsta nuvarande existerande klubb. Här möts du av 36 hål som håller absolut högsta klass. Den västra banan har dessutom blivit utsedd till den bästa i landet.

The Lakes Golf Club – Sydney, New South Wales

I metropolen Sydney hittar du bland annat det klassiska operahuset, Harbour Bridge och Bondi Beach. Men här finns också en av landets bästa golfbanor i form av The Lakes Golf Club. Det är en av de mest banorna med högst anseende i Sydney. Banan har en utmanande layout med många luriga vattenhinder och strategiskt placerade bunkrar.

Kingston Heath Golf Club – Melbourne, Victoria

I en av Melbournes sydöstra förorter ligger Kingston Heath Golf Club. Banan återkommer ständigt på topplistor dels i Australien men också i hela världen. Banan har en väldigt spännande layout som bjuder in till spelglädje. Dessutom kan du förvänta dig ett väldigt gott skick och välkomnande från såväl bana och anläggning till personal och restaurang.

New South Wales Golf Club – Sydney, New South Wales

New South Wales Golf Club är en annan välrenommerad bana i Sydney. Banan har en vacker utsikt över Botany Bay och erbjuder utmanande spel för golfare på alla nivåer. Två av hålen går längs med Tasmanhavet och Botany Bay vilket bara det är en spelupplevelse utöver det vanliga.

Metropolitan Golf Club – Melbourne, Victoria

Metropolitan Golf Club är tillsammans med Royal Melbourne Golf Club en av de äldsta banorna i landet och är även den belägen i Victoria. Banan har en utmanande layout och erbjuder en unik golfupplevelse. Golfklubben har varit värd för många stora tävlingar genom åren.