Här är de 10 bästa golfbanorna i USA

bästa golfbanor i USA

USA och golf går hand i hand. Totalt finns det över 17 000 golfbanor runt om i landet. Här är de tio bästa banorna enligt den ansedda tidningen Golf Digest.

Sedan 1966 har den amerikanska tidningen Golf Digest vartannat år rankat de 100 bästa banorna i USA. Nu har tidningen släppt sin senaste ranking av de amerikanska höjdarna. 

1. Pine Valley Golf Club

Pine Valley i södra New Jersey har länge ansetts vara en av världens bästa bana. Att spela här är få förunnat då det är en privat klubb och för att du ska kunna spela den här drömrundan krävs det att du blir inbjuden av en medlem.

2. Augusta National Golf Club

Augusta i Georgia är en av världens mest berömda och exklusiva golfklubbar. Klubben bildades redan 1931 och varje år arrangeras står banan värd för tävlingen ”The Masters”.

3. Cypress Point Club

Cypress GC fantastiska 18-hålsbana ligger på Montereyhalvön i soliga Kalifornien. Det är en tidlös bana som sträcker sig längs med kusten och bjuder på fantastiska vyer.

4. Shinnecock Hills Golf Club

Shinnecock Hills på Long Island i New York ansågs vara en av de första linksbanorna i USA. Sedan början på 1930-talet har banan ändrats om flertalet gånger och var bland annat värd för US Open 2018.

5. Oakmont Country Club

Oakmont utanför Pittsburgh, Pennsylvania, grundades 1903. Banan är ökänd för sina skräckinjagande bunkrar som fått många tourspelare att darra genom tiderna. 

6. Merion Golf Club (East)

Den östra banan på Merion GC i Haverford, Pennsylvania, är en fröjd för ögat. Men trots dess skönhet och att den är relativt kort jämfört med andra banor på listan, är det en rejäl utmaning att bemästra. 

7. National Golf Links of America

Det här är en prestigfylld golfbana i Long Beach, New York, och designades ursprungligen av Charles B Macdonald. Arkitekten inspirerades av golfbanorna i Storbritannien när han designade denna fantastiska bana. 

8. Pebble Beach Golf Links

Pebble Beach i Kalifornien är förmodligen en av världens mest kända golfbana och har en självklar plats på den här listan. Banans signaturhål är det sjunde hålet där du slår ut mot Stilla havets vågor.

9. Fisher Island Club

Fisher Island Club i New York öppnade 1926 och är en återkommande bana på den här listan. Banan ligger fantastiskt till och slingrar sig längs med Atlanten.

10. Sand Hills Golf Club

Sand Hills i Nebraska anses vara en av de mest naturliga banorna i USA. När banan designades flyttades 4000 kubikmeter jord och sedan dess har vindarna format bunkrarna till dess tidlösa bandesign. 

Mer från Resor