Golf, vin och safari i Sydafrika

Golf i sydafrika

Sydafrika är ett otroligt häftigt land som bjuder på många oförglömliga upplevelser. Förutom naturupplevelser i världsklass finns det också många imponerande golfanläggningar att testa på.

En resa till Sydafrika är minst sagt ett minne för livet. Här möts du av storslagna naturupplevelser, fantastiska stränder och unikt djurliv. Klimatet är otroligt skönt, maten är bra och dessutom är prisnivån minst sagt behaglig. Förutom allt det vackra Sydafrika har att erbjuda finns det också flera storstäder som Johannesburg och Kapstaden om man vill uppleva storslaget stadsliv.

Vingårdar och The big five

Sydafrika är världsberömt för sin vinproduktion. Här har man odlat vin sedan 1659 och är det enda afrikanska landet som är känt världen över för sitt vin. Runtom i Sydafrika finns mängder med mysiga vingårdar som du kan besöka och smaka på fantastiska viner. 

Sydafrika har som sagt ett unikt djurliv. Så när du väl är på plats bör du ta chansen att upptäcka ”the big five”. Åk på safari i Kruger nationalpark som är en av jordens djurrikaste platser. Här kommer du garanterat få syn på allt från leoparder och lejon till elefanter och noshörningar.

Golfbanor i Sydafrika

Det finns en mängd golfbanor i Sydafrika som håller absolut toppklass. Många av banorna är designade av världsberömda banarkitekter som Jack Nicklaus och Gary Player. 

Den kanske mest berömda banan är St. Francis Links på den sydafrikanska sydkusten. Den är rankad som landets bästa golfbana och det är inte svårt att förstå varför. Här bjuds du på en häftig utmaning i en minst sagt spektakulär miljö. 

Så fungerar golfresor till Sydafrika under Corona-pandemin

Det är inte möjligt att flyga direkt till Sydafrika, men med en snabb mellanlandning når du Kapstaden, Johannesburg, Durban eller Gqeberha på cirka 14 timmar. Det är heller ingen tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika så du behöver inte oroa dig för jetlag när du kommer fram.

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Sydafrika här.

Mer från Resor