Fem golfresorter i Europa du bara måste besöka

golfresorter

Det kryllar av bra golf i Europa och det finns mängder med banor och platser att besöka för dig som vill utforska den europeiska golfscenen. Här är några av de mest populära och välrenommerade golfresorterna i Europa.

The Belfry – England

The Belfry i England är kanske mest känd för att ha varit värd för Ryder Cup fyra gånger, men det är också en av Storbritanniens främsta golfresorter. The Belfry har faktiskt hela tre 18-hålsbanor du kan svinga loss på. Här bor du också otroligt bra. Det finns flera lyxiga boendealternativ för dig som vill sätta lite guldkant på tillvaron. Här finns också flera bra restauranger och en väldigt populär spaavdelning där du kan koppla av mellan rundorna.

Le Touquet – Frankrike

Le Touquet i Frankrike är en av Europas främsta golfdestinationer. Här finns två 18-hålsbanor, La Mer och L’Aa, som båda erbjuder utmanande och vackra banor. Le Touquet har också ett brett utbud av boendealternativ, inklusive lyxiga hotell och privata semesterbostäder. Resorten ligger i nordvästra Frankrike, strax söder om Calais.

Penha Longa Resort – Portugal

Penha Longa Resort i Portugal är en av Lissabons främsta golfresorter. Resorten har två banor, Atlantic Course och Monte do Estoril Course, som båda erbjuder utmanande och vackra utmaningar. Penha Longa Resort har också ett lyxigt spa och många olika boendealternativ, inklusive lägenheter och villor. Regionen har länge varit ett populärt resmål för golftörstande turister.

Finca Cortesin – Spanien

Finca Cortesin i Spanien är en riktig höjdaranläggning som erbjuder allt du kan tänkas behöva. 18-hålsbanan anses vara en av de allra bästa i Europa. Vill du ha ett boende med det där lilla extra är också detta det perfekta resmålet. Här finns hela 67 lyxsviter och en spaavdelning med som garanterat kommer få dig att vilja komma tillbaka om och om igen.

Crans-Montana – Schweiz

Crans-Montana i Schweiz är en av Europas mest vackra golfresorter, belägen i de schweiziska alperna. Resorten har två 18-hålsbanor, Montana Course och The Links Course, som båda erbjuder fantastisk utsikt och utmanande spel. Att spela golf i alperna är verkligen något utöver det vanliga.