Fem favoritbanor i Thailand

thailand golfbanor

Thailand har blivit ett omåttligt populärt resmål för oss svenskar. I jakten på sol, bad och värme under vinterhalvåret är Thailand ett utmärkt alternativ. Dessutom har Thailand många golfbanor som håller riktigt hög nivå.

Black Mountain Golf Club & Resort

Black Mountain i Hua Hin anses vara en av de allra bästa banorna i hela Asien. Det som är intressant med golfbanan är att den är både svenskbyggd och svenskägd. Detta innebär att du kan njuta av svensk husmanskost efter golfrundan. Banan öppnade 2007 och bjuder både på fantastisk golf och otroliga vyer. Den ligger otroligt vacker belägen och du spelar med bergen i bakgrunden.

Red Mountain Golf Club

Red Mountain öppnade 2007 och ligger på den populära ön Phuket. Banan blev snabbt populär och anses nu vara en av Asiens bästa banor. Den slingrar sig genom det speciella landskapet och bjuder på härliga utmaningar för alla typer av golfare. Den är otroligt varierande och du kommer definitivt bli förtrollad av den vackra naturen som omger banan.

Siam Country Club

Siam Country Club i Pattaya är en riktig höjdare. Här finns totalt tre 18-hålsbanor som alla genomgick större renovation i början av 2000-talet. Anläggningen är imponerande och har samtidigt kvar sin gamla charm. Här spelar det ingen roll om du är proffs eller nybörjare, banorna passar alla typer av golfare. 

Alpine Golf & Sports Club

En av Thailands och faktiskt hela Asiens bästa banor. Banan håller alltid högsta möjliga skick och bjuder på härliga utmaningar på spännande hål. Banan ligger i de norra delarna av Thailand i staden Chiang Mai och är ett måste att besöka om man är i området.

Santiburi Golf

Paradisön Koh Samui är kanske mest känd för sina fantastiska stränder och kristallklara vatten. Men här kan du också njuta av golf i toppklass. Santiburi är en häftig bana med en väldigt speciell djungelkaraktär. Den otroliga naturen i kombination med banans layout är definitivt något du kommer minnas en lång tid framöver.