Dominikanska republiken – ett riktigt semesterparadis

golfresa dominikanska republiken

När vintern närmar sig med stormsteg, vad passar då bättre än att komma iväg på en semester fylld av sol och värme? Dominikanska republiken bjuder på upplevelser och golf i världsklass.

Dominikanska republiken ligger på den östra sidan av ön Hispaniola i det Karibiska havet. Landet beskrivs enklast som en riktigt semesterdröm. Här varvas djupa dalar med höga berg och skogsområden som tillsammans skapar ett otroligt vackert landskap. 

Är du trött på kylan och höstrusket här hemma är en resa till Dominikanska republiken ett självklart val. Här bjuds du på tropiskt klimat och en medeltemperatur på 25 grader vilket gör att du kan spela golf här året runt. Det härliga klimatet gör också att du kan njuta av strandhäng på de kritvita sandstränderna året runt.

Punta Cana och Santo Domingo

Punta Cana är en stad på östkusten och är ett av de mest populära resmålen. Längs de vita stränderna kryllar det av strandserveringar, restauranger och barer. Här  Det här är verkligen det perfekta resmålet om du vill uppnå maximal avkoppling.

Förutom ett besök i Punta Cana rekommenderas också en tur till huvudstaden Santo Domingo där du kan besöka kolonialkvarteren. På kvällarna är pulsen hög bland cigarrbarer, street food-stånd och dansklubbar.

Golf i världsklass på östkusten

Det finns många banor som håller absoluta toppklass i Dominikanska republiken. De flesta banorna är belägna på just östkusten i Punta Cana. Några favoriter som du definitivt bör svinga loss på är La Cana, Cap Cana och Punta Espada. På dessa banor bjuds det inte bara på bra golf, det bjuds också på fantastiska vyer och upplevelser.

Så fungerar golfresor till Dominikanska republiken under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Dominikanska republiken här

Det går inga direktflyg från Sverige till Dominikanska republiken och dessutom är restiden ganska lång. Men med en mellanlandning kan du ta dig hit på mellan 20-30 timmar. Väl på plats är det enkelt att resa runt mellan orterna.