Därför är golfweekend i Danmark en bra idé

golf resa till danmark

Du behöver inte åka långt utanför Sveriges för att upptäcka nya golfbanor utomlands. Faktum är att du egentligen bara behöver ta Öresundsbron till Danmark för ett brett utbud av bra och spännande banor.

Med tanke på Danmarks geografiska närhet till Sverige har det länge varit ett smidigt resmål för oss svenskar. Vårt kära grannland har blivit den perfekta destinationen när det kommer till cityweekends. Och här finns mycket spännande att ta del av. Gör ett besök i huvudstaden Köpenhamn, hippa Aarhus, sagolika Odense eller spännande Aalborg. Här finns helt enkelt något för alla.

köpenhamn danmark

Köpenhamn – en stad att förälska sig i

Danmarks huvudstad Köpenhamn erbjuder charm och storstadspuls. Här finns gott om trendiga restauranger, spännande arkitektur, shoppinggator och ett pulserande nattliv. Ett besök i Nyhavn är ett obligatoriskt stopp om du är i Köpenhamn. Husens färggranna fasader i kombination med uteserveringarna och båtarna i hamnen har blivit en eftertraktad plats för turister världen över. Är du i Danmark med familjen eller kompisgänget är Tivoli den perfekta aktiviteten. Det är inte bara Köpenhamns, utan hela Danmarks mest populära attraktion med över fyra miljoner besökare varje år.

Himmerland – Danmarks bästa golfhotell

Himmerland Golf & Spa Resort är en riktig höjdaranläggning. I fyra år i rad har Himmerland vunnit priset som Danmarks bästa golfhotell. Anläggningen öppnade redan 1979 och har sedan dess lockat mängder med besökare varje år. Himmerland ligger på Jylland och har förutom bra golfbanor, väldigt mycket mer att erbjuda. Under åren har anläggningen expanderat med hotell, spa, vattenpark, bowlinghall och mycket mer. Detta gör det till en perfekt plats att ta med hela familjen för lite efterlängtad semester.

I närheten av Köpenhamnsområdet finns det också många bra golfbanor om man vill kombinera storstadsliv med golf. Med tanke på att Danmark dessutom är ett relativt litet land sett till ytan så hinner du utan tvekan med spel på flera banor under semestern. 

Så fungerar golfresor till Danmark under Corona-pandemin

Bor man i Sverige är det smidigt att ta sig över till vårt kära grannland. Allra smidigast är att resa in med tåg eller bil, men du kan också ta flyget till Kastrup från flera svenska flygplatser.

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Danmark här.