Därför är Bulgarien perfekt för golf

buglarien golf

Bulgarien har de senaste åren blivit ett alltmer populärt resmål. Dessutom växer golfintresset i landet för varje år som går. Det gör Bulgarien till det perfekta resmålet för dig som både vill ha härliga sandstränder och bra golf.

Bulgarien är ett land som har otroligt mycket att erbjuda. Därför är det inte konstigt att det blivit ett väldigt populärt resmål de senaste åren. Landet är en utmärkt destination för en weekendresa oavsett om du reser med familjen eller kompisgänget.

Sol och bad vid Svarta havets kust

På bara ett par timmar är du framme vid Bulgariens solkust. Här finns kilometerlånga sandstränder där du kan njuta av sol och bad i mängder. Längs kusten ligger fina Balchik och den historiska staden Nessebar som är en av Europas äldsta städer. Vid kusten ligger också klassiska Sunny Beach som länge varit ett populärt resmål för partysugna turister.

Sofia – huvudstad med lång historia

Bulgariens huvudstad heter Sofia och ligger i de västra delarna av landet. Här möts du av pulserande stad med lång historia, spektakulär arkitektur, spännande shopping och ett pulserande nattliv. Det har verkligen blivit en kosmopolitisk stad sedan kommunismens fall. 

Här finns sevärdheter som du bara inte får missa. Passa på att besöka den mäktiga Alexander Nevsky-katedralen, S:t George-kyrkan och Historiska nationalmuseet.

Thracian Cliffs – en spektakulär spelupplevelse

Det finns flera golfbanor i Bulgarien som håller hög klass. Framförallt är det banorna som är belägna vid Svarta havets kust som lockar till sig golfare från hela världen. Ett måste att testa på plats är Thracian Cliffs som är designad av Gary Player. Det är verkligen en spektakulär spelupplevelse.

Så fungerar golfresor till Bulgarien

Från Sverige är det ont om direktflyg till Bulgarien men med en kort mellanlandning är du där på några timmar. Bor du i södra Sverige kan det smidigaste alternativet vara att ta direktflyg från Kastrup i Köpenhamn.