Bästa tipsen för en golfweekend på Mallorca

golf mallorca foto:unsplash

Drömmer du om varmt klimat, vita stränder, fantastisk mat, kulturella upplevelser och inte minst golf i toppklass? Då är Mallorca det perfekta valet!

Har man en gång varit på Mallorca så är det lätt förälskad i ön. Det är ett av Europas mest populära resmål och har över 15 miljoner turister varje år. Trots att ön inte är speciellt stor så finns det massor av upplevelser att ta del av.

Golfresa på Palma de Mallorca

Öns huvudstad Palma har allt du behöver för en underbar semester. Här varvas medeltida gränder och vacker arkitektur med spännande museer, shopping och pittoreska restauranger. Gamla stan är otroligt mysig att flanera runt i och här finns också många historiska minnesmärken som är väl värda ett besök. Framförallt bör du besöka den gotiska katedralen La Seu som är en ren fröjd för ögat. Maten i Palma är också något alldeles extra. Här finns gott om mysiga restauranger och tapasbarer där du kan njuta av lokala delikatesser. 

Foto: Unsplash

Ett riktigt golfparadis

Mallorca är ett riktigt golfparadis. Det spelar helt enkelt inte någon roll var på ön du befinner dig – du har alltid nära till en golfbana. Totalt finns det över 20 golfbanor på ön som håller hög klass.

Golfbanan Son Vida är en av öns vackraste och äldsta banor. Banan är belägen några kilometer väster om Palma. Här får du en rolig spelupplevelse samtidigt som du får fantastisk utsikt över Palmabukten. Bor du på det fantastiska hotellet Arabella Golf och Spa Resort som ligger i närheten ingår en greenfee i övernattningen.

Är du ute efter en rejäl utmaning rekommenderas en tur till den norra delen av ön och spel på Alcanada. Banan invigdes 2003, ligger precis vid havet och bjuder på en fantastisk utsikt.

Så fungerar golfresor till Mallorca under Corona-pandemin

Eftersom Mallorca är ett så populärt resmål går det direktflyg dit från flera svenska flygplatser. Bor du i Skåne-området är det smidigt att ta sig över till Köpenhamn och flyga därifrån. 

I skrivande stund går det bra att resa från Sverige till Spanien om man kan uppvisa ett negativt PCR-test. Läs uppdaterad information här.