Atalaya Golf – golfa på spanska solkusten

Atalaya golf spanien

Marbella är ett givet val för turister som vill njuta av sol, golf och nöjen – året runt.

Marbella på spanska solkusten ligger varmt om hjärtat för många svenskar. Ända sedan 1960-talet har det funnits en svenskkoloni här bestående av både permanent bosatta och vinterboende svenskar. Det är heller inte svårt att förstå varför det är så. Marbella är en väldigt viktig turistort på Costa del Sol med lite mer exklusiv prägel. Här finns kort och gott allt som soltörstande svenskar vill ha: härliga stränder, shopping, restauranger, diskotek och barer. Marbellas kända hamn Puerto Banús är ett måste att besöka när du vill ut och roa dig.

Förutom allt ovan finns det självklart också väldigt många bra golfbanor här, där Atalaya Golf är en av höjdarna.

New Course och Old Course

Redan 1968 stod ”gamla banan” klar för spel. Sedan invigningen har 18-hålaren varit en av de allra bästa banorna på hela solkusten. Banan kännetecknas av sina breda, generösa fairways som vackert böljar fram bland blommande buskar och träd.

1990 fick till slut gamla banan sällskap. Nya banan designades av Paul Kring och är belägen i kullarna över gamla banan. Här är inte längden allt utan mycket av spelet handlar om strategiska val och precision. En rolig utmaning för alla typer av golfare.

Spana in slope och banguider här.

Greenfee

Det går att hitta betydligt billigare ställen att spela golf på. Men med tanke på att Atalaya Golf har två av Costa del Sols absolut bästa banor är det inte konstigt att det kostar lite extra. För strax över 100 euro får du greenfee på nya banan, för spel på gamla banan är priset lite högre. Men det går att komma undan billigare, klubben har ofta olika deals där du får spela på båda banorna till ett rabatterat pris.