3 tips för golfsemestern på spännande Lanzarote

golfresa lanzarote

Det kanske är läge att boka in en resa med lite golf som extra krydda. Här är allt du behöver veta för en lyckad golfsemester på härliga Lanzarote.

Vulkanön Lanzarote ligger ute i Atlanten och är en av öarna som utgör populära Kanarieöarna. Här möts du av en riktigt skön kombination av sol, värme och utmaningar på golfbanan. Ön är känd för sina vulkanlandskap, vita stränder och kristallklara vatten.

Avkoppling i Puerto del Carmen och Playa Blanca

Är du ute efter skönt strandhäng är Lanzarote perfekta resmålet. Städerna Puerto del Carmen och Playa Blanca är två städer på södra delen där skönt strandhäng med kristallklart vatten väntar. Puerto del Carmen är öns största resmål där du förutom avkoppling på stranden hittar bra shopping och pulserande uteliv. Här finns mängder med bra restauranger för dig som vill njuta av den lokala maten och drycken.

Besök mäktiga Timanfaya nationalpark

Det finns mängder med aktiviteter och utflykter att spana in på Lanzarote. En populär destination är att besöka Timanfaya nationalpark på södra delen av ön. Här kan du se de mäktiga vulkanerna på nära håll och spana in det häftiga landskapet.

För att uppleva så mycket som möjligt kan det vara smart att hyra bil. Att köra från Playa Blanca på södra delen av ön till staden Orzola i norr tar faktiskt bara en dryg timme. De korta avstånden gör att du hinner med mycket på kort tid.

Golf på några av Europas mest anrika banor

Att spela golf på Lanzarote är något utöver det vanliga. Här finns några av Europas mest anrika golfbanor, med fantastiska vyer och utmanande layout. En av de mest kända banorna är Costa Teguise Golf, som ligger på östra delen belägen vid en gammal vulkan. Här kan du njuta av 18 hål med fantastisk utsikt över Atlanten. 

En annan populär bana är Lanzarote Golf, som också ligger vid havet och erbjuder utmanande spel för både nybörjare och erfarna golfare.