Video: Basketlegendarens speciella golfsving

Charles Barkley golf sving

Charles Barkley skördade stora framgångar på basketplan under sin aktiva karriär. Men på golfbanan är det knappast hans spel som väcker rubriker – utan istället hans väldigt speciella sving.

Charles Barkley är en riktig basketlegendar. Forwarden från Alabama, USA, var en av de mest framstående spelarna i NBA under 1980- och 90-talet. Under sin karriär kom han med i NBA:s allstar-lag hela elva gånger och han vann dessutom två OS-guld med det amerikanska basketlandslaget.

59-åringen har på senare år blivit en rejäl snackis inom golfvärlden. Barkley upptäckte golfen för många år sedan och det tog inte lång tid innan han blev förtrollad av sporten. Faktum är att han också var en ganska hygglig golfare som ofta gick på runt 80-85 slag per runda. Men rundorna med så pass låga resultat är nu ett minne blott för Barkley. Istället är det hans väldigt speciella sving som blivit samtalsämnet. 

– Jag gjorde det dummaste någonsin: Jag började ta lektioner, säger Barkley enligt golf.com och fortsätter: 

– Jag sa: ’jag vill bli bättre’. Jag borde varit nöjd med mina resultat för jag hade väldigt kul när jag spelade men jag ville bli bättre. Så jag började ta lektioner från varenda människa i världen. Då fick jag plötsligt tio röster i mitt huvud när jag stod vid golfbollen. Efter det gick jag från att slå runt 80 slag per runda till att inte kunna komma under 100.

Se klipp på Barkleys sving nedan.