Sju Hollywoodkändisar som älskar golf

justin timberlake golfar

Vi är vana vid att se dem på vita duken eller på andra kändisevenemang, men när lamporna slocknat är det inte ovanligt att de dyker upp ute på golfbanan. Här är sju kändisar som mer än gärna tillbringar tid ute på golfbanan.

Adam Sandler

Det finns bara ett namn som kan toppa en lista som denna och det är Adam Sandler. Sandler spelade den tokige golfaren Happy Gilmore i filmen med samma namn som kommit att bli en odödlig klassiker. Precis som i filmen gillar Adam Sandler att tillbringa tid ute på banan. Det är dock oklart om han har lika dåligt temperament på golfbanan i verkligheten.

Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones har synts på bioduken sedan tidigt 1990-tal. Den brittiska skådespelaren har varit med i mängder av filmer och 2003 tilldelades hon en Oscar för bästa kvinnliga biroll för sin roll i filmen Chicago. När hon inte spelar in filmer avnjuter hon mer än gärna en runda golf, ofta tillsammans med sin make Michael Douglas. 

Justin Timberlake

Justin Timberlake slog igenom i pojkbandet ’NSYNC och har sedan dess haft både en framgångsrik solo- och filmkarriär. Den populäre 41-åringen är dessutom en stor golfentusiast. Han deltar ofta i olika kändistävlingar, med blandat resultat ska sägas.

Jessica Alba

Jessica Alba tog Hollywood med storm när hon slog igenom i filmen Honey 2003. Efter det har hon synts till i filmer som Fantastic Four, The eye och Sin City. Men hon är också en känd golfentusiast och ger sig mer än gärna ut på banan i jakt på en albatross.

Michael Jordan

Michael Jordan kanske inte ska benämnas som Hollywoodkändis, utan snarare som den bäste basketspelaren genom alla tider. Men på grund av hans stora kärlek för golf förtjänar han en plats på den här listan ändå. Alla som har sett dokumentären ”The Last Dance” vet att Jordan passar på att dra ut till golfbanan så fort han får lite tid över. 2019 öppnade han också sin egna bana i Florida, The Groove XXIII.

Tom Holland

Tom Holland, eller spindelmannen kanske vi ska säga, är inte bara en duktig skådespelare utan också en helt okej golfspelare. Engelsmannen har flera gånger pratat om hans kärlek för sporten och att det är ett sätt att komma bort från stressen i Hollywood. Holland hade 5,4 i handicap i fjol.

Alice Cooper

Alice Cooper är en riktig rocklegendar och tillsammans med sitt band valdes han in i Rock and Roll Hall of Fame 2011. Men han är också känd som en av de allra bästa kändisgolfarna. Han har bland annat skrivit boken ”Golf Monster: How a Wild Rock’n’roll Life Led to a Serious Golf Addiction”, vilket säger en hel del om hans golfberoende. I boken påstår han att han tillbringar runt 300 dagar om året på golfbanan.